Que és el feixisme?

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014


QUÈ ÉS EL FEIXISME?
Origen a Itàlia, però designa a tots els règims i moviments semblants al de Mussolini despres de la 1a Guerra Mundial

BASES IDEOLÒGIQUES:
1. Estat totalitari: L’Estatintervenia i ho controlava tot, coartant la llibertat individual. La persona existia perquè existia l’Estat i estava subordinada a aquest. L’Estat feixista es fonamentava en la força, el lideratge i lajerarquia, no en el sufragi. No hi havia divisió de poders. Sols hi havia un Partit únic que fiscalitzava i regulava l’acció de l’Estat: identificació Partit/Estat.

2. Nacionalisme exaltat oultranacionalisme: Parteix de la idea de poble com la unitat i identitat nacional des d’una òptica conservadora. Donaria lloc a una política expansionista, imperialista i militarista orientada a la guerraen excloure a tots aquells que posen en perill aquesta idea. Aquest nacionalisme conduiria a la violència, es tractava d’un nacionalisme exacerbat que identificava terra, poble i Estat amb el partit iel seu líder.

3. Antilliberalisme i anticapitalisme: Negaven tots els principis democràtics: Sobirania Nacional, divisió de poders, sistema parlamentari, sufragi, pluralisme polític , llibertatd’expressió etc. La unitat de l’Estat es considerava sagrada i per a preservar-la sols hi havia un partit únic sota el lideratge d’un cap.
Atacaren el capitalisme( banquers jueus degenerats i usurers)perquè el consideraven l’origen de l’explotació dels treballadors. Com a contrapartida proposaven mesures de caràcter social i també crearien sindicats verticals de treballadors i empresaris sota

4.Antimarxisme: La lluita de classes xocava amb la homogeneïtzació i corporativisme feixista per això es va perseguir als partits i sindicats d’esquerra a través dels grups paramilitars i desprésil·legalitzats.

5. Autoritarisme i militarisme: El feixisme va vertebrar la societat com una organització militar: cada individu havia d’ocupar el seu lloc i desenvolupar una funció específica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FEIXISME
  • Característiques del Feixisme
  • feixisme
  • Feixisme
  • Feixisme
  • feixisme
  • Feixisme
  • Feixisme i nazisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS