Que es la filosofia

Páginas: 3 (564 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
Buscant una definició de filosofiaPàgina: 32, Exercici: 2
a) Anota allò que consideris més rellevant de cada definició.
1. L’objectiu de la filosofia és trobar una concepció més pròxima de la veritat, i amb una influència menysperniciosa sobre la vida humana.
2. La filosofia difosa entre les masses, és capaç de combatre a la força material.
3. La filosofia, només accepta els principis utilitzats en la ciència, si mitjançant lainvestigació crítica, no hi ha cap raó per refusar-los.
4. La filosofia no és un sistema de doctrines amb una forma definida. La filosofia és una disciplina d’alliberació interna que ensenya a treuretriomfant el pensar propi.
5. La filosofia implica precisament aquet esforç permanent per fer l’esforç. La filosofia ens mostra les conseqüències que té per a la vida humana sostenir unes idees enlloc d’unes altres.

b) Indica les semblances i les diferències que veus entre les definicions.
Primer de tot, considero que la definició de Karl Marx és única i no s’assembla en res a cap deles altres.
Per altre banda les definicions de Karl Raimund Popper i Bertrand Russell, son força similars. Les dues ratifiquen en que la característica essencial de la filosofia es la crítica.La primera però, també mostra la qualitat d’il·lustració queposseeix la filosofia. Una característica que tan mateix corroboren les definicions de José Ortega y Gasset y Matthew Lipman.


-1-
Des del meu punt de vista, les tres últimes van agafades de la mà,una confirma a l’altre i la següent engloba a les altres dues.
Mentre Ortega y Gasset, ens parla de que la filosofia ens ensenya a treure triomfant el pensar propi, Lipman ens explica que les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS