Que Es La Sardana Cesc Canet

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 29 de julio de 2015
Que es la sardana?
La sardana és una dansa popular catalana que és considerada el ball nacional de Catalunya. És una dansa col·lectiva que ballen homes, dones, nens... agafats tots de les mansformant una rotllana. M’entres van puntejant amb els peus els compassos de la música interpretada per la cobla.
Quina es la música de la sardana?
La cobla està formada per 11 músics i 12 instruments.Els instruments de la cobla són dues trompetes, un trombó, dos fiscorns, un flabiol i un tamborí, dos tibles, dos tenores i un contrabaix.
Normalment els músics que estan situats a la segona filera dela cobla solen tocar drets.
Amb quina sabata es balla la sardana?
L’espardenya és una peça de calcer que té la sola feta o bé de fibra d’espart o de cànem.
Quin compositor tenim al nostre poble?
ACaldes de Malavella, Francesc Mas i Ros va ser un compositor musical extraordinàriament prolífic que obtingué gran popularitat entre els dansaires de sardanes. (27 de gener del 1901 – 23 d’agost del1985)
Les seves primeres sardanes són del 1942, que es van estrenar a l’aplec de Sant Maurici. Aquestes sardanes van ser instrumentades pel seu amic Pere Marcader.
Francesc Mas i Ros compongué unacinquantena de ballables i vora dues-centes cinquanta sardanes, de les quals en va gravar discos.
L’autor més conegut:
Vicenç Bou i Geli, (Torroella de Montgrí, Baix Empordà, 19 de gener del 188-6 degener del 1962) va ser un compositor, un dels més coneguts, premiats i homenatjats.


Els aplecs de sardanes:
Un aplec és una trobada de persones que es realitza soint a l’aire lliure i al voltantd’una temática determinada. En els aplecs de la sardana a Catalunya, a part de l’aplec, també toquen sardanes. Venen 3 cobles com a mínim. Van tocan les sardanes i a la vegada la gent balla. Un cop acabal’aplec és sol fer un dinar popular on és col.labora per l’assocació de sardanes.
En alguns pobles o ciutats a part de realizar només l’aplec també es realitzen altres activitats. (mercats...)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cesc
  • Cesc
  • Cesca
  • Cesca
  • Cesc
  • cañete
  • Dra. Sardaña
  • Patricia Cesca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS