que es una ong

Páginas: 4 (987 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2014
 ONG’s
1. Què és una ONG?

ONG és un terme que va utilitzar el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides a la dècada dels 70’ per designar grups de persones o col·lectivitats, creatslliurement per iniciativa privada, però sense ànim de lucre, i amb un objectiu d’interès general que es manté al marge de qualsevol preocupació d’orde nacional.
Per tant, en el meu entendre, una ONG(Organització No Governamental) tal com indiquen les seves sigles, és una entitat de caràcter privat i sense ànim de lucre. És independent a qualsevol govern i organització internacional i la seva intencióés, clarament, tractar diferents aspectes socials com la pobresa, els drets humans o el desenvolupament de treball, per tal de millorar-los a través d’activitats o projectes.

És molt important quetingueu en compte totes aquestes paraules marcades en negreta, ja que són paraules claus per el meu treball i són les que formaran la base de la meva recerca. Però abans de tot, també hem de tenirpresents altres conceptes teòrics sobre aquest tema per tal d’entendre millor el que us vull transmetre, per tant, una vegada assolit el concepte principal del que tractarà el meu treball de recerca, japodem seguir la meva explicació.

1.1 Què significa actuar sense ànim de lucre?

Abans de tot per entendre que vol dir actuar sense ànim de lucre hem de buscar el significat d’ànim de lucre.Aquesta expressió es refereix a qualsevol activitat comercial en la que s’hi inverteixen recursos i capital humà amb l’objectiu de produir béns o serveis i de distribuir-los a un preu superior al seu preude cost per tal d’obtenir beneficis econòmics.
Però hi ha una part d’aquesta activitat comercial que actua amb uns principis diferents als mencionats, aquesta part es refereix a les entitats nolucratives, i es aquí on entra en joc l’expressió “actuar sense ànim de lucre”.
entendre que significa aquesta expressió primer de tot hem de saber quina és la definició de la paraula lucre.
Segons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que Es La Ong
  • que es una ong
  • la ong
  • La Ong
  • QUE SON LAS ONG
  • Ong
  • ONG
  • ONG

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS