¿Que es una reseña?

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2012
Què és una ressenya?


Una ressenya és un text breu destinat a fer conèixer, analitzar i divulgar una obra ( potser una exposició, una pel·lícula, una obra de teatre etc….), fent-ne unadescripció i una valoració crítica.

Les ressenyes que són per publicar als diaris o a les webs han de ser forçosament breus, però pel fet de ser breus no vol dir que hagin de ser una còpia de la solapadel llibre. Les ressenyes de llibres apareixen habitualment a la secció de cultura o literatura dels diaris o revistes. També poden acomplir una funció acadèmica i en aquest cas poden ser mésllargues. Diríem que hi ha ressenyes periodístiques i ressenyes universitàries de caire més especialitzat.

En qualsevol cas és important tenir present que, a diferència d’altres escrits, una ressenya noés un simple resum de la lectura o una manera subjectiva i gratuïta d’exposar el seu gust personal. La ressenya ha de tenir una primera part més descriptiva i expositiva i una segona més valorativai argumentativa amb un estil divulgatiu i molt crític.

La clau d’una bona ressenya és la capacitat del seu autor/autora de ser crític amb l’obra estudiada. I és difícil ser crític si no es coneixbé allò del qual es parla.

Així doncs, els passos principals per fer una bona ressenya són:

1. Cercar informació sobre l’autor i el marc històric i cultural de l’obra.

2. La ressenya ha decontenir dues parts:
2.1 una anàlisi descriptiva
2.2 una anàlisi crítica.

3. Estructura de la ressenya



1. CERCAR INFORMACIÓ. Trobar el marc històric i cultural de l’obra, tenir información dela vida i l’obra de l’autor,i saber quins són els temes principals que tracta


2. LA RESSENYA CONTÉ DUES PARTS:

1. Anàlisi descriptiva:
Donar información del marc i el context,del gènere o subgènere, del públic a qui va adreçada, el tema principal i els secundaris que hi ha a l’obra i la tria d’aquest tema per part de l’autor.
Així mateix el lloc que ocupa en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña
  • La Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS