que mas

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
FILOSOFIA
1. L’apeiron d’Anaximandre: és un element físic o metafísic? Raona la teva resposta
Des de el meu punt de vista el apeiron és tan físic com metafísic. Ja que es el conjunt de totes lescoses. No és deu. És d’on ve tot i acaba tot. Per tant s’hi poden influir tant les coses metafísiques com les físiques, les racionals i irracionals. Totes tenen que tenir un lloc i la seva simplecondició d’existència implica la procedència i pertinència del apeiron.
2. Interpreta el text d’Anaximandre
“D’acord amb la llei necessària, la destrucció de les coses existents es produeix anant capallá mateix d’on es produí llur naixement. Per que així es fa justícia i es castiguen mútuament per la injustícia, amb el pas del temps.
a) La necessitat que planteja es un text de filosofia?
Si espot considera filosòfic. Es planteja la visió de com ha ser la societat, una societat justa serà una societat igualitària. En les coses hi ha un moviment cíclic a 2 nivells. El físic del naixement i lamort i el de la generació i la corrupció. Quan morim retornem amb la situació del naixement. 2 cicles: relació justícia i injustícia. Temes polítics per parar de la naturalesa. Separar-se del’apeiron i individualitzar-se és injust.
b) Quina significació te el temps?
Es parla d’un temps, que en aquest cas no és en absolut considerat que possibiliti cap situació com l’univers.

c) Compara eltext amb el pensament d’Heràclit.
Comparant la doctrina de Anaximandre amb la de Heràclit veig que tenien algo en comú. Ambdós creuen en que tots formem part d’algo més gran que nosaltres mateixos. Enambdós es planteja un canvi. Anaximandre vol un canvi polític i social, i Heràclit demana un canvi en la concepció de la nostra anima com a part de un logos (de un tot) i no de manera particular. Iper altra part també es complementen en els contrastos. Anaximandre creu que hi ha dos cicles que son oposats i signifiquen lo oposat. I Heràclit creu que de la guerra sorgeix l’harmonia, que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mas Mas
  • MAS ES MAS
  • Mas y mas
  • mas y mas
  • lo mas mas
  • El mas mas
  • Mas o mas
  • mas mas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS