Quedaos en la trinchera y luego corred

Páginas: 9 (2243 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2014
FITXA TÈCNICA DEL LLIBRE
Títol: Quedaos en la trinchera y luego corred
Autor: John Boyne
Editorial / Col·lecció: NUBE DE TINTA
Any de publicació: 2013
Nombre de pàgines: 254 pàg.
AUTOR
Data i lloc de naixement: Va neixer el 1971 en Dublín, Irlanda.
Altres obres que ha escrit:
L'any 2000 The Thief of Time
L'any 2006 El niño con el pijama de rallas. (El noi del pijama de ratllles)
Aqui dedica el llibre?: El llibre el dedica als seus pares.
MOMENT HISTÒRIC
Identifica els esdeveniments històrics a què fa referència l’obra
El principal esdeveniment històric d'aquesta obra es La Primera Guerra Mundial, el sufriment de les familes perque algun familiar ha anat a la guerra i per la falta de diners i de menjar.

Explica per què són rellevants per a l’obra els esdevenimentshistòrics.
-La primera guerramundial influeix en el xiquet perque té 9 anys i esta treballant de llimpiabotes mentre que tendria que estar estudiant.
-La primera guerra mundial fa afectar a les dones perque tenien que treballar mes ja que tenien que fer la feina dels homes que s'havien anat a la guerra.
-La primera guerra mundial també va afectar als homes que van anar a combatir perque hi vanhaver molts de ferits tan com físicament i psicologicament,alguns es van recuperar pero per a molts ja no hi havia solució.


Explica quins valors es transmeten al llibre.
El llibre vol transmetre el sufriment de les familes que tenien un familiar a la guerra i les conseqüencies que va portar aquesta guerra. També vol transmetre que el que lluita pel que vol ho pot aconseguir, com per exempleAlfie, que volia que el seu pare tornés a casa i ho va aconseguir a pesar de tot el que va tindre que fer. I també trobo que un altre valor es el amor que hi ha entre el fill i el pare, ja que va fer coses on es va ariscar molt la vida.

PERSONATGES
Qui és el protagonista/es? Descriu el físic i el caràcter del protagonista/es
Alfie Summerfield: era un xiquet de 9 anys, inteligent, espavilat,treballador que ho dona tot per a que el seu pare tornigue a casa.
Margie: (mare de Alfie) era una dona treballadora, humild, bona persona a pesar de que al llarg de la historia li amaga coses a Alfie. (cartes del pare...)
George: (pare de Alfie) era un home de 29 anys, era treballador, humild, bona persona, va quedar loco pero despres es va anar recuperant.

Quins són els personatges secundaris?Descriu els personatges secundaris
Abuela Summerfield: era una dona baixeta i regordeta que sempre portava una redecilla en el cabell i les mangues pujades com si estiguessin a punt de posar-se a treballar.
Kalena Janacek: Era una xiqueta de la mateixa edat de Alfie, era la millor amiga d'ell, de gran volia ser empresaria.
Senyor Janacek: (pare de Kalena) era un home que tenia una tenda, eramolt amable i sobretot en los Summerfield i mes encara en Alfie, va ser emportat per uns soldats perque es pensaben que era alemè.
Joe Patience: Era el millor amic de George, era un bon home que no va nar a la guerra perque no se feia la idea de anar a matar a gent que mai havia vist en la seva vida, pero altra gent pensaba que era un covard perque no va anar a lluitar a la guerra.

TEMAPRINCIPAL I SUBTEMES
Proposa un nou títol per al llibre fent referència als fets històrics.
5 anys inesperats

Descriu-los en poques paraules.
5 anys inesperats fa referència a tot el que Alfie va viure durant tot el temps que va estar sense el seu pare perque estaba a la guerra, tot el va tindre que patir i fer per a que el seu pare tornes a casa i al final ho va aconseguir a pesar de tot el que vafer.
ARGUMENT
Plantejament
Quina situació es planteja al començament de la història?
Aquest llibre comença en que hi ha un xiquet que cumpleix 5 anys el mateix dia que comença la I Guerra Mundial. Aquest dia, la abuela (abuela Summerfield) del xiquet, la mare (Margie) i el pare parlaven de si era important que George (pare) s'alisté a la guerra, ell deia que si perque tenia que defensar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quédense en la trinchera y luego corran
  • Quedense En Latrinchera Y Luego Corran
  • Quedaos En La Trinchera Prueba Lectura
  • Las Trincheras
  • La trinchera
  • Trincheras
  • trincheras
  • Luego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS