QUESTIONARI DIABETES

Páginas: 6 (1262 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2015

QÜESTIONARI DIABETIS
(Christian Sanchez)


1. Digues 5 símptomes característics de la diabetis
-Sed incontenible que no desapareix
-Orina freqüent
-Baixada o pujada del pes
-Fatiga
-Nàusees
2. Quin % de la població es calcula que és diabètica?
Afecta al 7% de la població adulta.
3. És anormal la presència de glucosa (sucre) a la sang?
No, es normal excepte si son nivells molt alts.
4. Què és laglucèmia? Quins són els valor normals per a una persona sana?
És la mesura de concentració de glucosa en sang, sèrum o plasma sanguini. En dejú, els nivells normals de glucosa oscil·len entre els 70 mg / dL i 100 mg / dL.
5. Per a què serveix la insulina? 
és una hormona que te efectes importants sobre el metabolisme i altres funcions de l'organisme. La insulina fa que els cèl·lules del fetge,dels músculs i del teixit adipós agafin la glucosa de la sang, que aquesta va seguir emmagatzemada en forma de glicogen al fetge i als músculs i que s'aturi l'ús del greix com a font d'energia.
6. Quines cèl·lules i de quin òrgan secreten la insulina?
El pàncrees.
7. Característiques de la diabetis tipus 1: en què consisteix, quan apareix i com es tracta.
La diabetis tipus 1 es una malaltiaautoimmune que resulta en la destrucció de les cèl·lules beta del pàncrees, que produeixen la insulina.
Aquesta anomalia pot ser deguda a una producció especialidad d'insulina o bé a un mal aprofitament d'aquesta hormona per part de l'organisme.
La diabetis Tipus 1 és fatal si no és tractada amb insulina exògena. La injecció segueix sent el mètode tradicional i més comú per a l'administració de lainsulina. Altres aspectes importants són la dieta diabètica i l'exercici físic.


8. Característiques de la diabetis tipus 2:  en què consisteix, quan apareix i com es tracta.
És una malaltia metabòlica caracteritzada per alts nivells de glucosa a la sang, a causa d'una resistència cel·lular a les accions de la insulina, combinada amb una deficient secreció d'insulina pel pàncrees. És la forma méscomuna dins de les diabetis mellitus . La diferència amb la diabetis mellitus tipus 1 és que aquesta es caracteritza per una destrucció autoimmune de les cèl·lules secretores d'insulina obligant als pacients a dependre de l'administració d'insulina per a la seva supervivencia. La diabetis tipus 2 és una malaltia freqüent que planteja desafiaments per al seu tractament. Tot i la major selecció d'agentsfarmacològics, cal destacar que el tractament de primera elecció són els enfocaments no farmacològics incloent la modificació de la dieta, control de pes i exercici regular. Sol apareixer despres dels 40 anys de vida.
9. Digues 4 conseqüències o malalties que pot produir la diabetis.
Complicacions cadiovasculars com el cervell o el cor, complicacions en el sistema nervios, complicacionsmicrovasculars com els ronyos i els ulls
10. Com es diagnostica la diabetis?
Anàlisi d'orina mostra: la glucosa i els cossos cetònics a l'orina, examen de sang per al diagnòstic: la glucosa en sang en dejú ha de ser de 126 mg / dl o més en dues ocasions. La glucosa aleatòria (sense dejunar) a la sang excedeix els 200 mg / dl i el pacient té símptomes com augment de la set, de la micció i fatiga (això s'hade confirmar amb examen en dejú). L'examen d'insulina (nivell baix o indetectable d'insulina). Nivells d'hemoglobina glicosilada (HbA1c) cada 3 a 6 mesos.
11. Quines són les causes dels dos tipus principals de diabetis?
el cambio en los Hábitos alimentarios y el Creciente sedentarismo y aumento de la inactividad física, que provocan obesidad , Tienen como consecuència directa que la Enfermedadesté aumentando en casi todo el mundo .
http://www.webconsultas.com/diabetes/causas-de-diabetes-12039

12. Es pot prevenir la diabetis de tipus 1?
No, perque es hereditaria.
Font: Irene

13. Es pot prevenir la diabetis de tipus 2?
Si, es pot prevenir
Font: Irene
14. Com s’anomena l’aparell que mesura la glucosa a la sang?
Un glucòmetre és un instrument de mesura que s'utilitza per Obtenir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Questionari Diabetes OrianaWinter
  • questionario
  • Questionario
  • questionarios
  • Questionari
  • Questionari
  • Questionario
  • questionario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS