Questionari

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
Energia geotèrmica


Índex


1. Energia primària
Descripció
Disponibilitat
2. Funcionament:
Parts
Explicació del procés
3. Anàlisis:
Avantatges
Inconvenients
4. Centralsgeotèrmiques a Catalunya i Espanya
5. Exemple real


1.Energia primària

L'energia geotèrmica és l'energia que s'obté mitjançant l'aprofitament de la calor interna de la Terra, que globalment es potconsiderar contínua i inesgotable a escala humana. Un jaciment geotèrmic és una zona del subsòl on el recurs geotèrmic és susceptible de ser aprofitat per l’home. El jaciments geotèrmics es classifiquend’acord amb el nivell energètic del recurs que contenen. Es poden classificar de la següent manera:
D'alta temperatura. Existeixen en les zones més actives de l’escorça de la Terra a temperaturessuperiors a 150ºC. Són jaciments dels quals se’n pot extreure prou calor per produir energia elèctrica a partir de vapor d'aigua. Es localitzen principalment en zones amb gradients geotèrmics (relació entrela variació de temperatura i la fondària) elevats i es situen a profunditats molt variables.

De mitjana temperatura. Generalment assoleixen temperatures entre 100 i 150ºC, la qual cosa permet el seuaprofitament per a producció d’electricitat, però amb un rendiment menor que els d’alta temperatura. L’aprofitament també pot ser directe en forma de calor per a sistemes de calefacció urbans o usosindustrials. Es localitzen en àrees amb un context geològic i estructural favorable i un gradient superior a la mitjana.


De baixa temperatura. Assoleixen temperatures entre 30 i 100ºC. La sevautilització es centra en usos tèrmics en sistemes de calefacció urbans, en processos industrials i en balnearis. Es localitzen habitualment en zones amb un context geològic favorable amb presènciad'aqüífers profunds, tot i que el gradient pot ser proper al gradient mitjà.

De molt baixa temperatura. Són els jaciments la temperatura dels quals és inferior als 30ºC. Se solen utilitzar com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Questionario
  • questionarios
  • Questionari
  • Questionario
  • questionario
  • questionari 3
  • Qüestionari Proust
  • Questionario Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS