questionario filosofia

Páginas: 44 (10880 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2014
1) Visualitza i escolta les diferents propostes musicals proposades i relaciona-les amb alguna o algunes de les definicions de filosofia que hem proposat al llarg del tema justificant la teva resposta.
1. Sam smith- Stay with me A n’ aquesta cançó la podem relacionar amb el que diu Rabindranath Tagore perquè ell parla sobre la bellesa i que hem de cercar la bellesa tant a l’interior de lespersones i a l’exterior de les persones i la millor manera es mitjançant l’amor i la cançó ens parla sobre l’amor sobre el que es troba a l’interior de les persones com per exemple l’autocontrol i també ho podem relacionar amb Emmanuel Lévinas que defensa que la filosofia ens serveix per veure les possibilitats i ho hem de tenir ben clar, hem de ser capaços de tenir una ment experta i no deixar-seenganyar per ningú i amb la lletra de la cançó es pot veure que diu que el que tenen entre ells dos no es amor i que s’estan enganyat però que així i tot ho vol que quedi amb ell, diu que la necessita i a ella li dona per triar si vol estar amb ell assumint les conseqüències de que no és amor el que senten. Al vídeo podem veure com els dos cantants interpreten la cançó i els sentiments que elsprovoca, es veuen afectats amb una gran quantitat de sentiments dins d’ells i amb gran entusiasme.

2. John Newman- Love me again He relacionat aquesta cançó amb Rabindranath Tagore perquè parla sobre l’amor i l’amor segons Rabindranath Tagore es la millor manera per trobar la bellesa perquè la bellesa de les persones pot estar tant a l’interior d’ella com al seu exterior. Al vídeo es pot veurecom un home i una dona volen estar junts perquè entre ells han trobat l’amor mitjançant la seva bellesa i per una sèrie de coses no hi poden estar fins a un moment donat en que estan junts però arriben uns quants homes i decideixen anar-se’n plegats.

3. Nach –PalabrasA n’ aquesta cançó la podem relacionar amb diversos filòsofs com Schopenhauer, Guilles Deleuze, Benjamin. El primer, Schopenhauer,ho he relacionat amb aquesta cançó perquè és un rap i tot són paraules i Schopenhauer diu que li hem de donar molta d’importància a les paraules, es molt important com les utilitzem i les hem d’utilitzar de manera interessant. El segon filòsof que he anomenat ho he relacionat amb la cançó de “palabras” perquè la filosofia segons Deleuze s’0encarrega d’indicar-nos el significat de les coses perquèqualsevol concepte té el seu significat el qual s’ha creat amb una intenció i per això hem de procurar que els significats han de voler dir el que nosaltres vulguem i la cançó hi ha moltes paraules però n’hi ha moltes que es centren, engloben, el mateix tema. El tercer filòsof que he anomenat és Benjamin perquè defensa que ha de reforçar els perdedors perquè els guanyadors tenen la seva pròpiaversió i la poden contar i compartir-la i per això la filosofia mai es posa al costat del poder i la cançó tracta molt es tema sobre tot el que pots fer amb la vida lo positiu lo negatiu com per exemple lluitar, voler, poder, viure, el dia, entre moltes d’altres. Al vídeo es veu molt el tema de la infància les diferents etapes que pot passar un nin amb els amics amb l’escola. També podem veure quelluitant podem arribat a l’èxit mentre que uns tenen molts altres no, la tristesa de quan un familiar o conegut es mor el buit que ens deixa dedins nosaltres és incalculable i inimaginable.

4. Corizonas- I wanna believe Ens parla sobre la possibilitat de tornar a recuperar coses passades igual com Hannah Arendt que defensa que la filosofia ens serveix per tornar a ser lliures per tornar a veuretotes les possibilitats que hem anat perdent al llarg de la vida i anar llevar-nos les pròpies restriccions que ens hem anat autoimposat al llarg del temps. Anar cercant la felicitat i la companyia per no sentir-nos sols i a tornar a ser com erem quant erem infants, a creure i a veure sense preocupacions totes les coses.


5. Monty Python- Always look on the...  Theodor Adorno defensa saber...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qüestionari D’autoavaluació Filosofia
  • questionario
  • Questionario
  • questionarios
  • Questionari
  • Questionari
  • Questionario
  • questionario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS