Qui S'Ha Emportat Mi Formatge

Páginas: 8 (1883 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
Qui S’Ha Endut El Meu Formatge? Com Adaptar-nos A Un Món En Constant Canvi

Llibre
Qui S’Ha Endut El Meu Formatge? Com Adaptar-nos A Un Món En Constant Canvi
Col·lecció: Entramat Empresa
Any d’edició: 2010
Tipus: Autoajuda

Autor
Spencer Johnson, M.D.
Va néixer l’1 de gener de 1940 a Mitchell, Dakota del Sud. Es va graduar en la Notre Dam High School de Sherman Oaks, California, en1957 i es va llicenciar en psicologia en la Universitat de Califòrnia del Sud en 1963. La seva ocupació és escriptor, consultor, expert en administració i conferenciant motivacional. És conegut per l’èxit internacional del llibre Qui S’Ha Endut El Meu Formatge? I per L’Executiu Al Minut.

Objectius, metodologia i contextualització
El objectiu d’aquest llibre és motivar als lectors per que davantd’una situació de canvi laboral, familiar o personal deixin enrere les seves pors, i afrontin aquests canvis amb positivitat i valentia. L’autor intenta fer veure que els canvis que encara que en un principi semblin difícils, a la llarga poden ser beneficiosos, ja que et poden permetre progressar, i per tant assolir nous objectius.
L’escriptor divideix el llibre en quatre parts. La primera ones explica l’elaboració i objectiu del llibre. La segona, on un grup d’antics companys es reuneixen per parlar de les seves vides, i així donar un principi a l’obra. La tercera, el nucli del llibre, on a traves d’un conte i utilitzant la metàfora dona forma a la seva inspiració. I finalment, la quarta, el debat, on el grup de companys debaten sobre el conte.
El llibre ens situa a Chicago, en undinar de antics companys que parlen sobre els canvis que han hagut d’afrontar en els àmbits personals, familiars i laborals, i les conseqüències d’aquestos en les seves vides . Al veure que la majoria no han sabut trobar una bona solució a les noves situacions, un d’ells intentar donar un altre punt de vista sobre com afrontar el canvis, i per això relata als seus companys una rondalla sobre unsratolins, l’Esmuny i l’Ensum, i unes personetes, en Haw i en Hem. En ella es relata com els ratolins i les personetes busquen formatge en un laberint. Això s’utilitza de manera metafòrica, ja que el formatge representa els canvis o objectius que tenen les persones en la seva vida, i el laberint la manera de aconseguir-los. Amb això intentar donar uns consells per afrontar les noves situacions ambmés facilitat, o a acceptar situacions canviants que no son triades sinó obligades, amb una predisposició més positiva.

1. Part Objectiva
El cos del llibre narra l’historia de com l’Esmuny i l’Ensum, i en Haw i en Hem, intenten sobreviure als canvis. Per viure necessiten trobar formatge en un laberint. Els ratolins ho busquen d’una manera i, les personetes de altre, per tant, els resultatsno són els mateixos. En un primer moment tots troben formatge, però al cap del temps les reserves s’acaben. A partir d’aquest moment s’enfronten a una nova situació, i és en aquest punt on les reaccions comencen a portar-los cap a direccions diferents. Així doncs, les següents parts les he dividit en les idees que fan que uns progressin i altre es quedi estancat.

1.1 Dues maneres de ser,simple o complexa
Un dia L’Esmuny i L’Ensum van arribar a la central formatgera F, on tenien el formatge, però no allà no van trobar res. La seva reacció va ser simple, no li van donar importància, ja que si no n’hi havia, només hi havia una solució, hi havia que posar-se a cercar de nou. Pel contrari, quan van arribar en Haw i en Hem i, van veure que no hi quedava formatge, van reaccionar d’unamanera molt diferent, ho van complicar tot, van analitzar perquè els havia passat això i van estudiar totes les possibilitats i conseqüències. Per tant, van triga més en posar-se a treballa i en conseqüència a trobar una solució.
Els ratolins tenen un cervell simple, per tant actuant d’una manera senzilla. Per el contrari, les personetes tenen un cervell més complexa, llavors abans de du a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qui s'ha endut el meu formatge ?
  • S'ha Penya
  • tast formatges
  • Quien es quien
  • Quien son yo
  • A qui estoy
  • quie
  • cual quier

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS