Quim Monzo

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
QUIM MONZÓ

Quim Monzó va naixer a Barcelona, a l’any 1952, és considerat com a un dels millors escriptors en català. Monzó pertany a la generació de escriptors que va començara publicar en els 70 (generació dels 70). Quim Monzó se’n va a anar de becari a Nova York, en aquestos viatges va aprendre moltes tendències de païssos europeus i estrangers, quemés tard aplicaría a les seues obres, on destaca un realisme brut.
Quim Monzó se considera com a una persona polifacética, ja que fa obres narratives, i participa a mitjans decomunicación, com a crític o com a comentarista a emisions de Tv3i Catalunya Ràdio, entre altres.
En narrativa, ha realitzat obres com a contista, com L’illa de Maians, El perquède tot plegat, i també com a novel·lista Guadalajara, La Magnitud de la tragedia. També participa a la prensa escrita, fent esqueles a La Vanguardia, Magazine. En El dia del señors’hi troben recopilacions de frases i contes del autor català. Apart de la literatura escrita, també ha realitzat obres al cinema, com El perquè de tot plegat, Cretins.
En lesobres de Quim Monzó , se reflexa els problemes de la vida moderna i urbana, com l’aïllament, drogues, sexe, pessimisme, problemes amb la parella… En el que respeta a l’humor,Monzó fa una crítica social des de la provocació i l’inconformisme. Els personatges que surten a les seues obres, són personatgens normals, de la vida quotidiana que s’hi troben ensituacions vulgars, on s’exageren algunes característiques dels personatges, que arriben fins a un punt, un tal absurd.
L’estil de les obres de Quim Monzó, és molt clar i moltsenzill, en el qual destaquen oracions curtes I fàcils, on no apareixen elements retòrics innecessaris, tampoc hi apareixen descripcions, que poden alentir el ritme de l’obra.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quim Monzó
  • QUIM MONZÓ
  • Quim Monzó
  • redacción Quim monzó
  • L'illa de Maians, Quim Monzó
  • Redacció "Quim Monzó"
  • Quim monzo
  • Quim monzó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS