Quim Monzó

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
QUIM MONZÓ

Quim Monzó és un escriptor i traductor català nascut a Barcelona l'any 1952. Tot i presentar-se com a escriptor cal destacar la seva faceta de traductor i com a col·laborador habitualdel diari català La Vanguardia.

Com a escriptor ha publicat deu llibres de narrativa i vuit d'articles. De les seves obres narratives podem destacar L'illa dels Maians, publicada el 1985 perl'editorial Quaderns Crema, i que compta ja amb quinze reimpressions; La magnitud de la tragèdia, de l'any 1989 i que compta amb vint reimpressions; El perquè de tot plegat, publicada el 1993; Guadalajara,publicada tres anys després, i finalment, Mil cretins, una obra més propera als nostres dies publicada l'any 2007. També cal parlar d'alguns dels seus reculls d'articles, sobre tot de Zzzzzzzz,publicada el 1987; No plantaré cap arbre, de l'any 1994; Del tot indefens davant els hostils imperis alienígenes, publicat quatre anys més tard i ja en els últims anys, El tema del tema, de 2003 i Catorzeciutats comptant-hi Brooklyn, publicada un any més tard.

A part de la seva labor com a escriptor, com ja he dit abans, també es traductor. Així doncs, ha traduït a grans autors com Truman Capote,Ernest Hemingway, Roal Dahl, Mary Shelley i Arthur Miller, entre d'altres.

Gràcies a la seva labor com escriptor, Quim Monzó s'ha vist recompensat amb nombrosos premis, tant de la crítica com delsseus propis companys de professió. Alguns dels premis que ha rebut són, el premi nacional de literatura, el premi de narrativa Ciutat de Barcelona, el premi de novel·la Prudenci Bertrana, el premi denovel·la "El Temps", el premi de Lletra d'Or al millor llibre de l'any, el premi dels Escriptors Catalans i, en quatre ocasions, el premi de la Crítica que atorga la revista Serra d'Or.

També caldestacar que és un dels autors contemporanis catalans traduït a més idiomes. Els seus escrits es poden gaudir en idioma original, el català, o, si es prefereix, en espanyol, basc, gallec, francès,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quim Monzó
  • QUIM MONZÓ
  • Quim Monzó
  • redacción Quim monzó
  • L'illa de Maians, Quim Monzó
  • Redacció "Quim Monzó"
  • Quim monzo
  • Quim monzó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS