quimica

Páginas: 2 (295 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2015
VIDA DE LES ESTRELLES

Les estrelles neixen en una nubolosa composta per hidrògen, heli i pols. Quant a dins d’aquesta nubolosa s’inicia una condensació va formant un nuclique augmenta de temperatura a mesura que s’incrementa la pressió. Quant aquesta temperatura ja és molt elevada s’inicia un procés termonuclear. A causa de la pressió del gass’expandeix aquest nucli, però al mateix moment les partícules del gas tendeixen a tirar cap al centre degut a la força de la gravetat. Per tant, existeixen dues forces oposades, unaque llença el gas cap a fora i una altre cap a dintre, i s’estableix un equilibri.
Si una estrella té poca massa no cal fabricar tanta energia per conrarestrar la gravetat perquèés menor. A causa d’això la seva temperatura no serà tan alta i serà d’un color rogenc. En canvi, si és una estrella de gran massa necessita major producció d’energia perequilibrar la gravetat. A causa d’això, el seu color serà blau i la temperatura serà molt elevada. Les que tenen poca massa viuen més anys perquè gasten menys combustible (hidrògen)per equilibrar la gravetat i es desgasten més lentament. En canvi, les de major massa com que necessiten més combustible per equilibrar la gravetat es desgasten més ràpidament itenen una vida més curta.
Quan una estrella molt gran arriba a tenir un nucli de ferro, llavors pot explotar en qualsevol moment. Quan passa això surten projectades milions detones de matèria i enormens quantitats d’energia cap a l’espai, això s’anomena supernova. Després de l’explosió queda un nucli estel·lar moly petit i molt dens, que s’anomenaestrella de neutrons i la resta de matèria s’escampa per l’espai formant una nubolosa. Aquestes estrelles de neutrons es poden arribar a col·lepsar i formar un forat negre.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quimica quimica
  • quimicos y quimica
  • Quimica
  • Quimico
  • Quimica
  • Quimica
  • Quimica
  • Quimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS