Quimica

Páginas: 9 (2066 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
MP06 Regulació i control de procés químic
UF4: Optimització de processos amb control avançat
NF1: Sistemes avançats
SISTEMES AVANÇATS DE CONTROL
ÍNDEX
1. CONTROL AVANÇAT.......................................................................................................................2 2. SISTEMES AMB MÚLTIPLES ENTRADES I UNA SORTIDA ......................................................22.1. Control en cascada.............................................................................................................................2 2.2. Control anticipatiu o feedforward......................................................................................................4 2.3. Control de relació.............................................................................................................................. 5 2.4. Control selectiu..................................................................................................................................7 2.5. Control restrictiu................................................................................................................................7 2.6. Controloverride.................................................................................................................................8 3. SISTEMES UNA ENTRADES I MÚLTIPLES UNA SORTIDA.......................................................9 3.1. Control de rang partit.........................................................................................................................9 3.2. Control enparal·lel..........................................................................................................................10 4. SISTEMES AMB MÚLTIPLES ENTRADES I MÚLTIPLES SORTIDES: INTERACCIÓ ...........12

MP06 Regulació i control de procés químic
UF4: Optimització de processos amb control avançat
NF1: Sistemes avançats
1. CONTROL AVANÇAT
El control bàsic és el nivell més baix d’automatització d’unprocés i consisteix en la implementació de llaços simples de realimentació que controlen pressions, nivells, cabals i temperatura en diversos equips i/o conductes de la planta; que és el que hem estudiat fins ara. Amb un sistema de control bàsic el màxim que es pot aconseguir és una operació estable i segura de la planta.
El segon nivell d’automatització és el control avançat, amb el que s’aconsegueixdesplaçar el punt d’operació del procés cap a l’optimització econòmica, al mateix temps que s’aconsegueix incrementar la seguretat i fiabilitat de la planta.
El control avançat es caracteritza per la utilització de diverses tècniques de control que expandeixen el concepte de realimentació per un costat i el complementen per un altre.
El que s’aconsegueix amb les tècniques de control avançat ésuna millor qualitat de control front les pertorbacions que afecten al procés, que solen portar un menor consum d’energia i una operació econòmicament més favorable.
Aquestes estructures de control es poden classificar en:
Sistemes amb múltiples entrades i una sortida: únicament hi ha un punt d’actuació sobre el procés que es vol controlar. Generalment aquest únic punt d’actuació és una vàlvulade control. El que diferenciarà els diferents tipus de sistemes, és la procedència de les variables d’entrada al sistema de control i la manera de tractar-les per tal d’obtenir el senyal de sortida que s’aplicarà a l’actuador final.
• control en cascada
• control anticipatiu o feedforward
• control de relació
• control selectiu
• control restrictiu
• control override
Sistemes amb unaentrada i múltiples sortides: utilitzen varis actuadors per al control d’una sola variable de sortida.
• control de rang partit (gamma partida)
• control en paral·lel
Sistemes amb múltiples entrades i múltiples sortides: Interacció. Hi ha vàries variables a controlar i vàries variables a manipular, de tal forma que modificant una variable manipulada influenciem més d’una variable controlada.
2....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quimica quimica
  • quimicos y quimica
  • Quimica
  • Quimico
  • Quimica
  • Quimica
  • Quimica
  • Quimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS