Quina Era La Situaci De Les Dones A Espanya Als Anys 50 I 60

Páginas: 3 (572 palabras) Publicado: 19 de abril de 2015


-Quina era la situació de les dones a Espanya als anys 50 i 60? Per què era així?

-Quina era la situació de les dones a Bèlgica (i per extensió als països europeus com França, Holanda o Alemanya)als anys 50 i 60? Per què era així?

-Creus que a la Juana li va ser tan fàcil adaptar-se com el seu marit o el seu germà? Per què creus que a les dones immigrades els pot costar més integrar-se iprendre contacte amb gent autòctona?

-A la Juana li va constar molt més adaptar-se, ja que ella, al no treballar no tenia la oportunitat de conèixer gent ni d’estar quasi cada dia amb ella. A més ambles dones del lloc, no s’entenia ja que ella només parlava el castellà i elles eren molt catalanistes.
-Els hi costa més per aquest motiu, moltes d’elles no treballen. Normalment venen de cultures unamica més endarrerides culturalment, per què només de alegen la feina de portar diners a casa en el home, menters la dona es té que quedar a casa cuidant dels fills. Si tots dos treballessin entreballs on hi ha més treballados, tindrien les mateixes possibilitats d’integració social.

-Quines diferències i quines semblances hi ha entre el cas de la Juana i els dos testimonis actuals?
-La semblançamés evident és, que per qüestió d’idioma, els i és molt més difícil integrar-se amb la gent del país. Un altre semblança que destacaria d’aquest tres casos és, que marxen de la seves ciutats natals,per anar-sen a altres buscant una feina i una nova oportunitat. En el cas de Juana i la dóna immigrant del Marroc, son els homes els que immigrant primer a un altre país, trobant feina i un cop portenun temps allà, les dones i fills, immigrant amb ells.
Una diferencia important que veig es que la dona de Bulgària, immigra amb la intenció de tenir una oportunitat, no només per la seva família sino també per ella mateixa. Vol sentir-se satisfeta en l’àmbit professional, podent-se desenvolupar en la professió en la qual es va formar.


-Quin tipus de feina ocupen majoritàriament les dones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Immigració Als Anys 60
  • La dona als anys XX
  • Canvis socials espanya anys 60
  • La discriminacio de la dona a espanya
  • Colombia decadas del 50 y 60
  • Los jóvenes en los 50 y 60
  • Zacatecas decada 50
  • batllismo a os 50 y 60

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS