Quina relació hi ha entre el tractat de Versalles i la crisi econòmica europea de 1920?

Páginas: 2 (484 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015
Quina relació hi ha entre el tractat de Versalles i la crisi econòmica europea del 1920?
La gran guerra Mundial va tenir efectes molt negatius sobre l’economia mundial, va afeblir els contendentseuropeus, atès que va afectar negativament la població i la producció i va provocar la ruptura de la cooperació internacional entre els aliats. Gairebé la desena part de l’equip productiu europeu(màquines, fàbriques, infraestructures, etc.) havia quedat inutilitzat per les destruccions. A molts països, els preus dels productes més bàsics havien augmentat fins a multiplicar-se per tres i les monedeseuropees van patir un procés deflacionista. A més, els països aliats estaven molt endeutats amb els Estats Units de resultes dels préstecs contrets durant el conflicte. El Tractat de Versalles vagenerar grans desacords econòmics entre països, van desestabilitzar el sistema monetari internacional i van reduir la confiança dels inversors. Alemanya va ser considerada responsable del conflicte i seli va exigir el pagament d’unes quantitats molts altes (reparacions de guerra), que va dificultar la recuperació de la seva economia. La major part d’aquestes indemnitzacions van ser exigides perFrança, que va condicionar la recepció d’aquestes quantitats d’Alemanya el pagament dels seus deutes de guerra als altres països aliats.
Els Estats Units, creditor principal, s’oposava a les reparacionsperquè Alemanya no tenia capacitat econòmica per fer front al pagament dels deutes interaliats amb l’argument que eren de naturalesa diferent. Tot això va comportar desacords greus entre els anticsaliats que van afeblir més la malmesa europea.
Els problemes econòmics van ser espercialment greus a Alemenya, on l’esforç per recaptar les quantitats fixades a Versalles van comportar la fallida del seusistema monetari i una inflació va arruïnar a tots aquells qui tenien ingressos fixos. A més a més, el Tractat de Versalles va fer que Alemanya perdés molts territoris i això la va privar de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisi economica europea
  • Crisi Europea
  • Crisi economica
  • La Publicitat Bancària i la Crisi Econòmica
  • Crisi Economica I Política En Espanya
  • La crisi econòmica mundial
  • Impacto economico del tratado de versalles
  • Informe: La Crisi Econòmica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS