Què Es La Quaresma

Páginas: 4 (950 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2015
LA QUARESMA Laura Romero
1) Què es la quaresma?
La quaresma és un període del calendari litúrgic cristià d’una durada dequaranta dies i de reflexió i penitència, en què el cristià es prepara per la Pasqua. Són quaranta dies ja que Jesús va estar tot aquest temps al desert, alliberant-se del mal.

2) Des de quan es celebrala quaresma?
Es té constància de la celebració de la quaresma o les pràctiques d’aquesta a partir de finals del segle II i principis del segle III. A partir de l’any 322 hi han noticies de laquaresma a l’Orient, i amb seguretat l’any 385 a Roma. El període de quaranta dies es va fixar el segle IV, i com que la pràctica del dejuni afectava els diumenges (Dia del Senyor), el segle VII es vanafegir quatre dies més de quaresma i així es van establir quaranta dies de dejuni. A partir d’aquesta data es pot considerar que es celebrava “l’autèntica” quaresma.
3) Què es la penitència?
És la actitudque posa en pràctica una persona amb l’objectiu d’oposar-se als desitjos, a lo que els provoca i a la comoditat en si, per dominar o “disciplinar” les exigències del cos i així ser lliures perestimar a Déu i fer la seva voluntat. Així, es domina allò més material i la part espiritual de la persona queda lliure, i es controla la pròpia voluntat per fer la de Déu. Les persones es prohibeixend’allò que els agrada, com pot ser la xocolata, les xarxes socials, addiccions com el tabac...
4) Quin són els dies i temps penitencials?
Els dies penitencials són els quaranta dies en si, que van des de eldimecres de Cendra (pot caure entre el 4 de febrer i el 10 de març) fins el diumenge de Rams.
5) Quan és quaresma?
A partir del dimecres de Cendra ja és quaresma i abans del final de la missa delSopar del Senyor (Dijous Sant) ja s’acaba.
6) Què és el dimecres de Cendra?
És el primer dia de la quaresma en el calendari litúrgic cristià, que pot caure entre el 4 de febrer i el 10 de març....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RICARDO QUARESMA
  • Triste Fim De Policarpo Quaresma
  • El jugador Ricardo quaresma de 31 a os del equipo oporto que recibe como apodo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS