Què Va Suposar La Constitució De 1812

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
Què va suposar la Constitució del 1812?

La Constitució de 1812 va ser aprovada a les Corts de Cadis, on hi estaven representades les diferents professions amb un determinat número de diputats. Laseva creació va ser un procés molt lent i laboriós ja que es trobaven en mig d’una guerra.
L’objectiu principal de la Constitució de 1812 era el de l’abolició de la monarquia absoluta i la implantacióde la sobirania nacional, és a dir, la idea era que el poder ja no el tenia el rei, sino que el tenia el poble espanyol, que estaven representats, com ja he dit abans, a les corts (monarquiaconstitucional). En aquesta, s’afavorien els drets del ciutadà; drets tan importants com el de la llibertat d’expressió o el de la igualtat dels ciutadans davant la llei.
L’estructura de l’Estat es basava enla divisió de poders de Montesquieu, exactament al contrari que el que feien a l’Antic Règim. El rei estava inclòs al poder executiu, on s’elaboraven les lleis, però en aquesta forma de govern notenia tants privilegis com abans, ja que les seves decisions havien de ser acceptades pels ministres. El poder legislatiu pertanyia a les Corts i el sufragi era universal masculí i indirecte: qualsevolhome major de 25 anys i amb una renta anual proporcionada procedent dels seus propis béns, podia ser diputat. I per últim trobàvem el poder judicial, que pertanyia estrictament als tribunals, on esfeien complir els principis bàsics de l’Estat espanyol.
També van implantar la educació primària pública i obligatòria, van fer reformes dels impostos i van establir que la religió oficial seria lacatòlica, apostòlica, romana, entre moltes altres coses.
Van realitzar unes reformes a fi d’abolir per complet l’Antic Règim. Entre les reformes agràries destaquen la desamortització de les terres il’eliminació de les senyories jurisdiccionals, que ara serien propietat privada dels senyors. Es va abolir la Inquisició i la liberalització del comerç es va fer més forta, s’eliminen els gremis i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Constitució Del 1812
  • La constitució del 1812
  • Comentari De Text De La Constitucio De 1812
  • Història constitució 1812
  • Constituci N 1812
  • LA CONSTITUCI N ESPA OLA DE 1812
  • Constitució 1812 (català)
  • Constituci n de 1812

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS