Què és la deméncia senil

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
Definim la demència senil, també coneguda amb el nom “negligència benigna senescent”, com una síndrome mental que es caracteritza per un deteriorament de la memòria a curt i llarg termini, associat atrastorns del pensament abstracte, judici, funcions corticals superiors i modificacions de la personalitat. És un síndrome crònica* i degenerativa* que disminueix la qualitat de vida de l’ancià quela pateix (ja que és una síndrome que pateixen els ancians) i que també produeix un canvi en l’entorn familiar.

Totes aquestes alteracions són prou greus com per a inferir significativament en lesactivitats de relació amb altres persones, activitats laborals o en activitats socials, és a dir que poden afectar a la persona per poder portar una vida normal i en casos extrems, haver de necessitarl’ajuda d’un assistent per realitzar les tasques quotidianes.

Totes les demències són síndromes neuropsicològiques amb un símptoma en comú imprescindible per al seu diagnòstic: “Incapacitatd'aprendre nova informació (amnèsia anterògrada*) per un dany cognitiu.”

Cal patir pèrdua de memòria per a ser considerat dement. Potser el més terrible és que encara que hi hagi pèrdua de memòria, no esperd la consciència amb la qual cosa aquests subjectes pateixen molt en percebre el seu problema.

Tot i que no totes les demències impliquen desordre progressiu i irreversible, com podria ser elcas de les causades a traves de drogoaddiccions fortes, la demència senil si que és de tipus progressiva i irreversible, és a dir, que la malaltia sempre va a pitjor i mai es recupera el que ja s’haperdut.

Actualment, s'estima que un 15% de la població major de 65 anys pateix algun tipus de demència, arribant al 40% en els majors de 85.

- Botanical-online S.L., 1999-2000,http://www.botanical-online.com/medicinalsdemencia.htm
(Consulta 23/2/2010) Pàgina que dóna de manera molt clara molta informació sobre la demència senil i l’Alzheimer.

- El portal de las Organizaciones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Demencia Senil
  • la demencia senil
  • Demencia Senil
  • demencia senil
  • Demencia Senil
  • Demencia Senil
  • Demencia senil
  • Demencia senil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS