Química t-6

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 8 de abril de 2011
Segons Arrhenius , un àcid és qualsevol substància neutra que en solució aquosa dóna ions H+, i una base és tota substància que, en solució aquosa, allibera ions OH-.
Concepte més ampli d’àcids ibases: teoria de Brönsted i Lowry (1923). Un àcid és tota espècie química (molècula o ió) capaç de cedir protons a una altra espècie química, i una base és una espècie química capaç de captar protons.Producte iònic de l’aigua:
Kw = [H3O+]·[OH-] a 25o; Kw = 10-14
En solució àcida: [H3O+] > [OH-]
En solució bàsica: [OH-] > [H3O+]
El pH és el logaritme decimal del valor numèriccorresponent a la concentració dels ions oxoni, canviat de signe: pH = -log [H3O+]. En solució àcida, pH < 7; en solució neutra, pH = 7, en solució bàsica, pH > 7.
pH + pOH = 14 log [H3O+] + log[OH-] = log Kw
Constant d’acidesa:
Ka = A-·[H3O+][HA]
Com més gran sigui el valor de Ka més gran serà la força de l’àcid (HA) i més feble la base conjugada, A-.
Constant de basicitat:
Kb =HB+·[OH-][B]
Com més gran sigui la constant de basicitat més gran serà la força de la base, B, i més petita la de l’àcid conjugat, HB+.
Solucions de sals en aigua: sempre que es dissol en aigua una salobtinguda per reacció d’un àcid fort i una base forta, el pH és 7 a 25oC. Sempre que es dissol en aigua una sal d’àcid fort i base feble, el pH és més petit que 7 a 25oC. Sempre que es dissol en aigua unasal d’àcid feble i base forta, el pH és més gran que 7 a 25oC.
Una solució reguladora o amortidora és aquella en la qual el pH es modifica molt poc quan es dilueix o s’hi afegeixen quantitatsmoderades d’àcids o de bases, encara que siguin forts. Les solucions reguladores també s’anomenen solucions tampó. Una solució amortidora està formada per un àcid feble i la base conjugada (CH3 – COOH iCH3 – COONa) o bé per una base feble i l’àcid conjugat (NH3 i NH4Cl) en concentracions relativament elevades.
Els indicadors àcid-base són substàncies que serveixen per determinar el pH aproximat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quimica T
  • QUIMICA 6
  • quimica 6
  • Quimica 6
  • ACT 6 T
  • T N 1 6
  • La quimica t su contribucion
  • Economia T 6 , 7 Y 8

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS