qwer

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
Completa amb connectors textuals

En els enunciats següents manca un connector que expressi quina és la relació semàntica que s'estableix entre les diferents oracions. Per a cada enunciat, esproposen quatre marcadors textuals possibles. Escull quin és el marcador que més convé en cada cas.
Tots els enunciats provenen del llibre de Daniel Cassany, La cuina de l'escriptura, tot i que algunshan estat lleugerament manipulats.
1. Pel que fa a les aplicacions pràctiques de la redacció, el llenguatge planer incorpora els criteris de llegibilitat esmentats.
2. Els textos relativament curtstambé han de tenir la seva organització, encara que sigui més modesta.
3. A l’interior, les frases s'ordenen de més generals a concretes; els exemples sempre són al final de tot. A més, els marcadorstextuals solen ocupar sempre la posició rellevant d'inici de la frase, que és la que permet distingir-los amb facilitat. 
4. Importa sobretot que pàgina i paràgrafs tinguin bona imatge i convidin allegir. Tot i que, la la recomanació més assenyada és que cada plana tingui entre tres i vuit paràgrafs, i que cadascun contingui entre tres i quatre frases. 
5. El text guanyaria claredat si es fesmés evident l'ordre o, per exemple, si l'estructura s'expliqués al principi. 
6. Per als escrits quotidians, per als àpats funcionals i ràpids de dilluns a divendres, els períodes curts i lleugers sónmés digeribles. Tantameteix també hi ha dies de festa, com els diumenges o Nadal, i és costum i tradició afartar-se fins al capdamunt!  
7.  El jòquer és la carta que encaixa en qualsevol joc. oobstant això, hi ha noms, verbs i adjectius de sentit força genèric, que fem servir quan no se'ns acudeixen altres paraules. 
8. Els mots concrets es refereixen a objectes o subjectes tangibles; el lectorels pot desxifrar fàcilment perquè se'n fa una imatge clara associant-los a la realitat. En canvi, els abstractes designen accepcions.
9. La majoria arrufem el nas quan se'ns corregeix alguna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • qwere
  • QWER
  • qwer
  • qwer
  • qwer
  • qwer
  • qwer
  • qwer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS