qwertyuiop

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
Anníbal de la Barca

Anníbal Barca, o Hanníbal, es pot dir de les dues maneres (247 aC – 182 aC) era un polític i cabdill militar de l'antic imperi cartaginès. És conegut per les seves gestesdurant la Segona Guerra Púnica: comandava un exèrcit per la península Ibèrica, el qual travessava penosament els Pirineus i els Alps fins a arribar al nord d'Itàlia a combatre els romans. L'any 221aC Àsdrubal va morir assassinat a Cartago Nova, i el seu cunyat Anníbal el va succeir en el comandament de l'exèrcit cartaginès. Anníbal era, aleshores, un jove de vint-i-cinc anys que sentia una profundaanimadversió contra els romans, heretada del seu pare Amílcar Barca que, a la tendra edat de nou anys, li havia fet jurar que professaria un odi etern envers Roma.









EspartacEspàrtac (Spartacus, en llatí) (120 aC –70 aC), seguint els historiadors de l'antiga Roma, va ser un gladiador traci en règim d'esclavatge que esdevingué el líder principal del fracassat alçament d'esclaus contrala República de Roma coneguda com la Tercera Guerra Servil.
Poc es coneix sobre Espàrtac abans dels fets de l'alçament i la guerra i les fonts històriques són escasses i sovint contradictòries. Laseva lluita, sovint presentada com la lluita dels oprimits per aconseguir la seva llibertat enfront de l'aristocràcia esclavista de Roma, ha trobat noves interpretacions entre els historiadors romansmoderns, sobretot a partir del segle XIX. La figura d'Espàrtac i de la seva revolta, així mateix, ha inspirat nombrosos escriptors i cineastes, els quals han recreat la figura d'Espàrtac com la d'unheroi popular de tots els temps.








Cesar


Gai Juli Cèsar, (en llatí Gaius Iulius Caesar) més conegut com a Juli Cèsar (juliol de 100 aC- 15 de març de 44 aC, Roma) va ser un líderpolític i militar de l'era tardorepublicana. Nascut en el si de la Gens Júlia, una família patrícia d'escassa fortuna, va estar emparentat amb alguns dels homes més influents de la seva època, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qwertyuiop
  • qwertyuiop
  • Qwertyuiop
  • Qwertyuiop
  • qwertyuiop
  • QWERTYUIOP
  • Qwertyuiop
  • qwertyuiop

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS