Qüestionari Locke: Assaig sobre el govern civil

Páginas: 5 (1153 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
1. Digues com defineix Locke el poder polític a l'Assaig sobre el govern civil. Quin nega que sigui l'origen d'aquest poder
Diu que el poder polític està fet per afavorir tot el conjunt dels ciutadans. És el dret a decretar lleis, qualsevol tipus de llei, inclosa la pena de mort, per tal de protegir i regular les propietats dels habitants i de defensar l’Estat contra atacs estrangers.
Segonsell, no és font del poder polític el domini privat i la jurisdicció paterna d’Adam. El poder no només ve de la força i la violència. Els homes no es regeixen per regles de les bèsties, el vencedor no és el més fort. Les normes de les bèsties estableixen “els fonaments del desordre i del mal perpetus, del tumult, la sedició i la rebel•lió”, per això no poden ser la font de poder polític, s’han debuscar d’altres.
2. Quines característiques diu Locke que té l'estat natural a l'Assaig sobre el govern civil?
Diu que a l’estat natural els homes es troben lliures. Poden tenir les propietats que vulguin i també poden disposar de les persones que desitgin tot adherint-se a la llei natural. Per fer això, no cal que demanin el consentiment de cap altre home, no depenen de la voluntat de ningúaltre.
En aquest estat regna la igualtat: les lleis, el poder... tothom té el mateix i ningú està per sobre de ningú. Això últim canvia si l’Amo i Senyor de totes les criatures situa algunes per sobre de les altres o dona algunes d’un “dret indiscutible de domini i sobirania”
Encara que sigui un estat de plena llibertat per als homes, aquests no disposen de llibertat per matar-se a ells mateixos omatar a qualsevol altre criatura que li pertanyi. Això passa perquè l’estat de natura té una llei natural que el regeix i que sotmet a tothom. Aquesta llei és la raó, i ensenya als homes que són tots iguals i independents, i que ningú ha de posar en perill la vida, la propietat, la salut o la llibertat dels altres.
El savi Creador ha creat als homes i estem subordinants a ell i som de la sevapropietat. Com tots els homes constitueixen una mateixa comunitat natural i tots estan dotats d’unes mateixes facultats ningú no pot crear cap subordinació entre ells que els doni autorització per destruir- se mútuament.
L’execució de la llei natural s’ha deixat en mans de tots els homes perquè així tothom pot castigar a qui incompleixi la llei en la mesura que correspongui. Tothom podrà castigar aqui hagi infligit la llei natural en el grau que li correspongui, per tal de que aquest no torni a transgredir aquesta llei i també per dissuadir altres homes de transgredir-la.
3. Explica com defineix Locke el pacte social al text.
El pacte és un acord social al que s’arriba quan la voluntat i el determini d’una gran part (la majoria) de la població converteix la individualitat de la comunitaten un cos polític.
Diu que aquest cos polític ha de seguir el camí que marca el conveni de la majoria. I no només aquest cos polític, sinó tota la població ha de seguir aquests acords i convenis. Tots estan sotmesos a la decisió de la majoria.
El pacte, a part de requerir que la població accepti les decisions de la majoria, requereix que l’home no sigui completament lliure. Si els homes fossinlliures sota el pacte, no tinguessin cap lligam, el pacte no serviria de res, ja que es tornaria a l’estat de natura, i només acatarien el pacte si els assemblés convenient.
Per això diu que aquells acords que no puguin ser majoritaris, que no tinguin el consentiment de tots i cada un dels individus, no poden convertir-se en totalitaris i vigents. Remarca que un acord així també és gairebéimpossible, ja que hi ha sempre factors que allunyen a les persones d’aquesta assemblea per determinar un pacte d’aquest tipus, com són les malalties o els negocis.
Llavors aquesta majoria d’individus han de cedir part del seu poder a un altre cos polític, el qual farà les lleis, les farà acatar i
provarà de fer que tots els individus tinguin drets: es forma un cos d’Estat i, per tant, una societat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Assaig Sobre El Govern Civil
  • Segon tractat sobre el govern civil
  • LOCKE SOBRE EL GOBIERNO CIVIL
  • Ensayo Sobre El Gobierno Civil (Locke)
  • Questionari Locke
  • questionari locke
  • Locke, segon tractat sobre el govern civil
  • Locke govern cibil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS