Qüestions de microbiologia (2n BATX)

Páginas: 3 (626 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2015
QÜESTIONS DE LA PRÀCTICA DE MICROBIOLOGIA
1. Explica un sistema per poder esterilitzar els cultius per utilitzar-los.
Posar-los en una bossa, fer-hi el buit per treure tot l’oxigen i afegir-hialcohol per eliminar els microorganismes que hi podrien haver.
També es podria utilitzar una autoclau. L’autoclau és un dispositiu que serveix per esterilitzar material de laboratori o mèdic. Utilitzavapor d’aigua a alta pressió i temperatura. El fonament de l’autoclau és que coagula les proteïnes de gairebé tots els microorganismes per l’acció de la pressió i la temperatura. Funciona permetentl’entrada generació de vapor d’aigua però restringint-ne la sortida. Es sol fer a 103 kPa i 121 ºC durant uns 15 – 20 minuts.
2. Fes una hipòtesi, quin procés garanteix una millor higiene rentar ambsabó o bé amb sabó i alcohol? Amb sabó i alcohol, perquè l’alcohol és un gran desinfectant o antisèptic. A més, l’alcohol és més ràpid, més eficaç i millor tolerat per les mans que rentar-les amb aigua isabó només.
3. Busca informació sobre els medis de cultius i respon:
Què és un medi de cultiu? Un medi de cultiu és un conjunt de nutrients i factors que creen les condicions necessàries per alcreixement dels microorganismes. És a dir, serveix de suport per la reproducció de microorganismes, cèl·lules o petites plantes.
Quins ingredients formen el medi de cultiu? Tots els medis son iguals?Explica’n alguns tipus i perquè serveixen.
Tots els medis han de tenir una font de carboni, nitrogen, fòsfor i sofre, i d’altres elements en menor quantitat (ferro, magnesi...). A més a més, sovintsón necessaris altres elements més específics del microorganisme que es vol cultivar.
El medi de cultiu, segons el seu estat físic, pot ser:
-Sòlid (amb agar). L’agar-agar és un agent gelificant queaporta un suport físic als microorganismes en cultiu. Es tracta d’un polisacàrid derivat d’unes algues que fon als 95°C i gelifica per sota dels 40°C, depenent del seu grau de puresa.
-Líquid...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pató 2n batx
  • helenisme 2n batx
  • Bacteris 2n batx
  • geografia 2n batx
  • Tems 8 Kimica 2N Batx
  • Guía Para Tr 2N Batx
  • Esquema Treball 1r I 2n De Batx
  • Literatura 2n batx valencià (t1-3)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS