racó de la primavera

Páginas: 5 (1119 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
Joc

Títol:
Descobrim la primavera
Centre d’interès: La primavera

Justificació del racó:
L’activitat està pensada dins de l’horari escolar a l’Escola de primària Ayala, per a infants de 5-6 anys, és una activitat de continuació a les explicacions prèvies i altres activitats fetes a l’aula. Amb motiu de la primavera i tot el que succeeix en aquesta estació de l’any.
(mirar en elcurrículum de 2 cicle)

Objectius:
-Progressar en el coneixement i domini del seu cos
-Observar i experimentar amb els objectes proposats
-Identificar el procés de la mel a partir de dibuixos
-Plasmar elements de la natura que hagin vist a la natura
-Tenir cura de regar la planta cada dia
-Identificar elements de la natura
-
-
-

Temporització:
Durant una classe que durarà uns 45 minutsaproximadament, entre les 11:00 a 12:00 del matí. El treballarem una vegada a la setmana durant uns tres mesos que dura la primavera, durant el mes de març fins el mes de juny.

Activitats que pot desenvolupar l’Infant:
Els infants utilitzaran un envàs transparent per exemple el del iogurt, on ficaran cotó humit i una o varies llegums com pot ser una llentia, una mongeta...principalmentaquesta activitat és perquè puguin observar el creixement i els diferents canvis que ocorren en la planta, durant aquests tres mesos.
Amb això poden fer altres activitats que registraran en un dossier personal com:
Decorar l’envàs: el poden pintar, posar el seu nom, perquè així el puguin identificar amb rapidesa.
Faran un registre anecdotari sobre l’evolució de la seva llavor, dibuixant en cadasessió la mida i el color.
Poden estudiar l’evolució de la planta de diferents maneres: poden prendre mesures i comparar-les entre elles, poden fer funcions cognitives com anotar quants talls té, quantes fulles, les diferents tonalitats de colors que té, i fins i tot poden fer operacions matemàtiques com la resta, comparant quant a crescut en relació a la anterior sessió.
Poden utilitzar estris omaterials per apreciar diferents perspectives com per exemple una lupa, a través d’una ampolla,...

Metodologia:
Ja que prèviament al llarg del curs hem treballat les altres estacions de l’any, els explicarem breument aquesta nova estació “la primavera” i per despertar la seva curiositat i que estiguin atents farem endevinalles com:

Alegren el camp amb els seus colors. Té mil bells colors,perfumen l'aire amb els seus olors. De molt brillant esplendor, que són? (les flors)
Quan plou i fa sol, tots els colors els tinc jo, qui sóc? (l’arc de sant Martí)

També els hi explicaríem l’evolució de les plantes, mitjançant uns dibuixos:




Una vegada hem fet aquesta introducció, posarem a les taules uns envasos transparents i material per decorar. Els infants seran lliures de utilitzatel material que vulguin i com vulguin.
Els hi oferirem les llavors i el cotó perquè elaborin el projecte que aniran observant i analitzant durant els següents tres mesos.
Durant totes les sessions aniran anotant, comparant, dibuixant,... el desenvolupament de la planta.
Finalment els hi oferirem unes activitats tipus puzle que ells mateixos hauran d’endreçar segons el procediment del creixementde la planta, ja que tots l’hauran observat.



Organització:
1.el racó es durà a terme a l’aula, el material estarà distribuït per les taules, on cadascú seurà al seu lloc de sempre.


2. material necessari: envàs de iogurt, cotó fluix, aigua, lupa, metre, regle, paper translúcid, llegums: llenties mongetes etc,

3.Per aconseguir l’envàs necessari demanarem als pares dels infants queen portin un cadascun. El cotó fluix l’aigua, el regle o metre, el paper, la lupa i les llegums les posarà el centre

4.Els recursos dels que disposem son els següents:
Recursos humans: un educador més una complementaria.
Recursos materials: envàs de iogurt, cotó fluix, aigua, lupa, metre, regle, paper translúcid, llegums: llenties mongetes etc,

5. el temps en el que dividirem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El raco
  • RAC
  • Racas
  • Race
  • Raca
  • la primavera
  • la primavera
  • la primavera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS