racionalitat

Páginas: 9 (2048 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
1)
- Racionalitat: Capacitat humana que es manifesta en les creençes, les decisions i les conductes que es consideren acords amb la raó, o simplement racionals.
- Fi autònom: Finalitzar un fet per tu mateix.
- Mitjans racionals: els mitjans que s’utilitzen per decidir alguna cosa mitjançant la raó.
- Acció concertada: Consisteix en intentar aconseguir els millors resultats per cada membredel col·lectiu mitjançant mecanismos de coordinació social.
- Negociació: acció de discutir qüestions comuns entre dos parts amb el propòsit d’aconseguir un acord.

2) Estudiant: Educació, sociabilitat, adquirir coneixements, tenir una vida laboral.

3)
b.- Perque la racionalitat pràctica es basa en la propietat que te la raó per orientar i dirigir l’acció.

4)
a.- L’acció racionalseria analitzar els beneficis i els inconvenients provoquen el fumar i a partir d’aquií elegir la opció més beneficiosa. En aquest cas, deixar de fumar ja que és perjudicial per la salut.
Una circumnstància irracional seria no deixar de fumar, o recaure.

b.- L’accio racional vindria a ser pensar en si de veritat necessita allò o no, si val la pena comprar-ho. En aquest cas no la compraria, ja queno li agrada.
La circumstància irracional seria comprar-la només pel fet de que sigui un objecte admirat pels demés.

c.- L’acció racional eria no aparcar el cotxe en la zona prohibida, perquè si pensa de manera racional, no és la millor opció ja que li pot portar problemes.
La circumstància irracional seria aparcar-lo.

d.- L’acció racional seria, que si està descontenta amb elsgovernants, intenti canviar la situació en la mesura de lo possible; ja sigui en les eleccions o en una “lluita” diària per a fer possible el canvi.
La circumstància irracional seria estar descontent/a i no fer res al respecte.

e.- L’acció racional seria, que intenti modificar el seu horari de feina, ja que no li agrada. Però, l’ha de modificar sense que afecti al treball ni a ell mateix.
Lacircumstància irracional seria no canviar l’horari i seguir desconent o modificar-lo d’una manera que afecti al seu treball o en la seva vida privada.

f.- L’acció racional seria, que respecti i cuidi el medi ambient, també fer creure a la gent que és millor cuidar el medi ambient de la ciutat.
La circumstància irracional seria no respectar el medi ambient de la ciutat on viu.

5) Sí, perquè siaquesta persona es feliç amb pocs diners potser que guanyar una fortuna no el faci més feliç, potser el contrari, podria canviar massa la seva vida i cap la opció de que vulgui continuar igual.

6) Adoptaria mesures com per exemple, cada vegada que tingués ganes de fumar, pensaria en les coses dolentes que pot provocar el tabac.

7) a) dictats b) conducta c) sotmetre’l d) populars e) primaciaEl text de David Hume “Tractat de la naturalesa humana” ens vol fer saber que en parlar del combat entre passió i raó, es doni avantatge a la raó. Diu que tota criatura racional està obligada a regular les seves accions mitjançant la raó. La major part de la filosofia moral, es basa en aquesta manera de pensar.

8) - Escoltar amb detall les opcions dels demés.
- Intentar ser empàtic.- Intentar ser obert a altres opcions.
- Hi ha d’haver respecte mutu entre els negociadors.

9) Té d’irracional el fet que, quan algú s’autoenganya, sap realmente el que “està bé”, o sigui, el que és racional, però el seu desig faque no ho vulgui veure. És a dir, que la passió es posa per sobre de la raó.

10) Personalment crec que no, ja que hi ha d’haver un equilibri entre la raó i lapassió, els desitjos. Si una persona no fa el que li agrada, encara sabent que potser no és el millor, tampoc serà feliç, tindrà una vida reprimida per la seva raó.


11)
1. Fer les tasques de casa. A casa meva la majoria de les tasques de casa les fa la mea mare, però si tots cooperessim tindriem millors resultats.
2. Participació dels companys a classe. Si les companyes i els companys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 4 racionalitat
  • La filosofia com a racionalitat teòrica: veritat i realitat
  • Jesus Mosterin: La racionalitat
  • La Filosofia Com A Racionalitat Pràctica
  • La Filosofia Com A Racionalitat Pràctica: Ètica I Filosofia Política

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS