Racisme de gènere

Páginas: 3 (531 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014

Víctor González
2n Batxillerat

Racisme de gènere

Què queda pendent per aconseguir la igualtat de gènere en una societat com la nostra?Segurament hi ha moltes opinions al respecte com la fi de la violència de gènere, la superació de la discriminació de la dona en el món laboral etc. Jo diré els que crec que són els més essencials.
En lameva opinió, un dels principals punts pendents es troba en la integració de la dona al mercat laboral, i l'acord entre les responsabilitats de la llar i la feina.

Tot i l’avenç que ha assolitl’ocupació femenina en les últimes dècades, l'ocupació de la dona encara es troba molt lluny respecte a l'ocupació de l'home. Això ho corroboren les dades que surten de l'Eurostat, per exemple aquí aCatalunya l'any 2008 la taxa d’ocupació femenina (dones entre 15 i 64 anys) encara es trobava 15 punts per sota de la dels homes. Tot i que la nostra situació és millor si la comparem amb la resta d'Espanya,tenim molt per millorar encara.

Altres problemes importants són la discriminació dins de l’ocupació femenina (les diferències en l’accés a feines de càrrecs importants o de supervisió entre homesi dones). Un exemple clar d'això es troba en el món empresarial. Quantes dones veieu que hagin accedit als consells d’administració de les empreses? Moltes menys de les que t'imagines. D'altra banda iamb relació amb això són els tipus de contractes laborals, les dones són més propenses a tenir contractes de feina temporals, juntes amb els col·lectius d'immigrants. I ja sabeu que si la crisi ensha ensenyat una cosa és que és molt fàcil deixar al carrer una persona amb contracte temporal!

I què podem fer per millorar la situació? L’acció del govern és primordial, s'hauria de centrar enfacilitar l'acord laboral i familiar per part de les dones, inspirant se per exemple en els països nòrdics. Això implica una despesa econòmica, en la formació d’escoles bressol, permisos de maternitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Racismo Y Discriminacion De Género
  • Genero, racismo, globalizacion
  • RACISMO Y PROBLEMAS DE GÉNERO
  • Racismo
  • Racismo
  • Racismo
  • El Racismo
  • Racismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS