Racisme Xenofòbia

Páginas: 3 (568 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
1- Quines són les causes del racisme i xenofòbia segons l'autora?
El racisme i la xenofòbia són instruments de categorització del principi de legitimació del discurs en contra de l’alteritat,dirigida a un conjunt de persones que comparteixen una identitat i característiques socials i culturals adscrites a la seva identitat, i atribuïdes per qui realitza aquesta categorització. Quan es formaaquesta identitat semblen inalterables, els que jutgen ho fan negativament, els marquen com a incompatibles amb altres, és aquí on es crea el racisme o xenofòbia, el rebuig a l'altre. Aquestprejudici es vincula als jutges amb caràcter de necessitat als individus que l'ostenten, mitjançant la inscripció genètica o per entendre que l'enculturació és una sola.
Els factors que produeixen situacionsde marginació social i que susciten tensions tenen la seva base en les condicions del sistema sociocultural i la seva història.
Una causa clara de racisme o xenofòbia des de l'Administració Públicaés el rebuig d'immigrants i marginats com a defensa dels propis ciutadans més desfavorits, en demanda de vivendes socials, prestacions de la Seguretat Social, assistència sanitària...
Aquesta exclusióper part d'agents legals provoquen repercussió en els ciutadans que poden adoptar aquestes formes de veure a l'immigrant com l'enemic, en sentit que perdrem per culpa d'ells.
Més enllà d'aspecteseconòmics i polítics, l'autora utilitza el concepte racisme com a la utilització de criteris biologistes i d'herència genètica de les suposades incapacitats de l'altre. En canvi el fonamentalismecultural es refereix a l'ètnia d'un poble i identitat.
El subjecte amb caràcters racistes i xenòfobs exigeixen una aculturació dels altres, defensen l'altre cultura com a incompatible i tendeixen aestablir condicions que comporten l'eliminació de trets culturals identificatius, per tenir dret a viure dins d'una nova cultura.
La xenofòbia adopta un caràcter completament d'exclusió social. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Racismo Y Xenofobia
  • Racismo Y Xenofobia
  • Racismo y Xenofobia
  • La xenofobia y racismo
  • racismo y xenofobia
  • XENOFOBIA Y RACISMO
  • Racismo Y Xenofobia
  • Racismo y xenofobia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS