racismo

Páginas: 5 (1005 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2014
La discriminació racista és el tracte diferent i menyspreador a una persona o col·lectiu en funció de les seves característiques de raça.Hi ha nombrosos casos de persones que són discriminades per la seva inclinació cap determinada raça. Sens dubte, l’exemple més tràgic d’això seria el genocidi realitzat per l’Alemanya nacionalsocialista durant les dècades de 1930 i 1940 creient que la raça àriaés superior a totes les altres. 

Amb aquest treball vui demostrar que encara que moltes persones estiguin en contra del racisme, sense adonar-se’n ells mateixos, utilitzen un llenguatge i unes expressions que no són adients, nosaltres mateixos creem genotips per a cada raça i això comporta en la majoria de casos allunyar-nos d’ells i probablement acabem per distanciar-nos.

El terme raças’utilitza per classificar la humanitat d’acord amb les seves característiques física i d’herència comuna, però realment totes les races pertanyen a una única espècie biològica.
Només hi ha una diferencia entre totes les races i és l’ordre biològic, com per exemple la pigmentació de la pell, la estatura, la forma del crani… Aquestes diferencien genètiques no comporten desigualtats intel·lectuals odiferents aptituds. Realment, les causes del racisme actualment és el sentiment de superioritat cap a la raça ària i tot això a donat lloc a diverses corrents ideològiques, de tal manera que no valora a les persones pel que són sinó que les discrimina a través de coses exteriors.
El Título VII de la Ley de Derechos Civiles del 1964, protegeix a tots els individus de la discriminació per motiu deraça, color, origen nacional, sexe o religió. És il·lícit discriminar contra qualsevol empleat o sol·licitud per motiu de raça com la contraatacació, ascens, indemnització, etc.
Les oportunitats d’igualtat de treball no es poden denegar per motiu de matrimoni o aliança amb una persona de diferent raça.
L’odi i repugnància als estrangers és anomenat xenofòbia.


1. Aportació de documents ianàlisi
Película La vida es bella
Al 1939, a punt de esclatar la Segonda Guerra Mundial (1939-1945), el extravagant Guido llega a Arezzo (Toscana) amb la intenció d’obrir una llibreria. Allà coneix a la Dora i, encara que sigui la promesa del fascista Ferruccio, es casa amb ella i té un fill. Al començar la guerra, els tres són internats en un camp de extermini, on Guido farà tot el possible perfer créixer al seu fill que la terrible situació per a ell és només un joc.
Comentari: Aquesta pel·lícula mostra un clar exemple sobre el racisme durant la història, l’odi als jueus durant el llarg conflicte vèlic, ens mostra que la vida només pot ser bella si abans perdem la ignorància, sabem, sentim, disfressem la mentida d’amor. Ens ensenya que la vida no és tan bella quan no ens la deixengaudir per ideologies, que em viscut en una mentida, no és tan bonica com ens van dir sinó podem reivindicar els nostres drets.
Frases celebres d’Adolf Hitler
“Ante Dios y el mundo, el más fuerte tiene el derecho de hacer prevalecer su voluntad”.
“Debe procurar que sólo engendren hijos los individuos sanos, porque el hecho de que personas enfermas o incapaces pongan hijos en el mundo es unadesgracia, en tanto que el abstenerse de hacerlo es un acto altamente honroso”.
"Para poder continuar subsistiendo como un parásito dentro de la nación, el judío necesita consagrarse a la tarea de negar su propia naturaleza intima”.



Comentari: En aquestes frases, es pot veure clarament el odi cap als jueus, l’ús de la seva demagògia per convèncer a tots els altres del que ell comenta és elmillor, que tots prenguin i estiguin d’acord amb la seva opinió i així aconseguiran una Alemanya millor.
Discurs I have a dream
Comentari: Aquest és un text protagonitzat per Martin Luther King, sempre va protestar d’una forma no violent. Al 1955, va protagonitzar un boicot contra una companyia de transport públic a partir de l’arrest d’una dona de color després de negar-se a deixar el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Racismo
  • Racismo
  • Racismo
  • el racismo
  • Racismo
  • Racismo
  • Racismo
  • Racismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS