Radio

Páginas: 7 (1541 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
Dossier de Pràctiques de Ràdio/Dalet


1. ORGANITZACIÓ DE LES PRÀCTIQUES DE Ràdio/Dalet (3 SESSIONS)

Cada grup de 5 alumnes tindrà tres sessions de seminaris/pràctiques de ràdio/dalet amb el professor Paco Rueda:
- Grups 6,7,8,9, i 10, els dies: 25 d’octubre, 8 de novembre i 15 de novembre.
- Grups 1,2,3,4 i 5, els dies: 22 de novembre, 29 de novembre i 13 de desembre.
- Grups11,12,13,14,15 i 16, els dies: 20 de desembre, 10 de gener i 17 de gener.

Aquestes sessions tenen com a objectiu introduir els alumnes als laboratoris de Ràdio disponibles a la Facultat de Ciències de la Comunicació i familiaritzar-los en l’ús dels dispositius que tenen a la seva disposició. En particular, es pretén donar als alumnes una primera visió sobre la realització radiofònica i sonora i elmuntatge sonor.
Per aquesta raó, les tres sessions estan dedicades a l’execució de tres exercicis pràctics de realització radiofònica individual i en grup, que seran objecte d’avaluació per part del professor. Aquests exercicis portaran a treballar en els següents aspectes: el micròfon i la redacció i locució , la creació d’ambients sonors i l’edició multipista i la realització radiofònica.L’Exercici 1: “Creació i locució d’un relat sonor de 40 segons davant el micròfon” es farà individualment a partir de les propostes que es posaran en el campus virtual. Pot ser un relat còmic, dramàtic, neutre, emotiu....( tot i ser individual es aconsellable que dintre d’un mateix grup no es repeteixi tractament).

L’Exercici 2: “Realització d’un producte sonor amb narració a dues veus imúsica” es farà en grups de 5 persones i tindrà com a resultat la gravació d’una peça en directe de 5:00 minuts a realitzar a l’estudi.

L’Exercici 3: “Realització d’un producte sonor amb narració a dues/tres veus, veus externes, música i efectes sonors” es farà en grups de 5 persones i tindrà com a resultat la gravació d’una peça radiofònica de 10 minuts a realitzar entre el dalet i l’estudi.

Elsexercicis 1 i 2 es realitzaran en les sessions corresponents de practiques. L’exercici 3 es realitzarà entre l’enregistrament previ, l’edició a dalet i l’estudi el dia de la tercera sessió.


2. CONTINGUT DELS EXERCICIS PRÀCTICS DE Ràdio/Dalet

EXERCICI 1 (individual):
CREACIÓ D’UN PRODUCTE SONOR DE 40 SEGONS DE DURADA.
Cada alumne redactarà i locutarà un relat de contingut i tractamentcòmic, dramàtic, neutre, emotiu... a escollir entre les propostes que es donaran en el CV. En iniciar la primera sessió es presentarà per escrit la redacció (original i dues còpies) i s’enregistrarà en directe.





EXERCICI 2 (grups de 5): REALITZACIÓ D’UN PRODUCTE SONOR DE 5 MINUTS DE DURADA.
Cada grup de 5 alumnes haurà de idear, guionitzar, redactar, buscar les músiques i enregistrar unapeça sonora de 5 minuts de durada. Els alumnes hauran de redactar les narracions tenint en conta que s’han d’utilitzar dues veus de narradors i diversos (un màxim de 5) fragments de peces musicals.
En una tutoria que cada grup farà abans de la segona sessió es presentarà per escrit una sinopsis o pre-guió de la peça que es vol realitzar. A partir de les indicacions i consells del professor, eniniciar la segona sessió es presentarà per escrit el guió tècnic i literari (original i dues còpies) es posaran amb antelació en el dalet els fragments musicals i s’enregistrarà en directe.

EXERCICI 3 (grups de 5): REALITZACIÓ D’UN PRODUCTE SONOR DE 10 MINUTS DE DURADA.
Cada grup de 5 alumnes haurà de idear, guionitzar, redactar, buscar les músiques i muntar una peça sonora de 10 minuts dedurada. Els alumnes hauran de redactar les narracions tenint en conta que s’han d’utilitzar dues o tres veus de narradors , veus externes enregistrades pels alumnes, efectes sonors i fragments de peces musicals.
En una tutoria que cada grup farà abans de la tercera sessió es presentarà per escrit una sinopsis o pre-guió de la peça que es vol realitzar. A partir de les indicacions i consells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Radio
  • Radio
  • La Radio
  • Radio
  • Radio
  • radio
  • radio
  • La Radio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS