Radioactivitat

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2015

QUÈ ES LA RADIOACTIVITAT?
La radioactivitat és un procés natural i espontani per al qual els àtoms inestables d’un element emeten o irradien l’excés d’energia del seu nucli i, així, canvien (odecauen) a àtoms d’un element diferent o un estat d’energia menor del mateix element.
Els elements o cossos anomenats radioactius emeten radiacions que tenen la propietat d’impressionar plaquesfotogràfiques, ionitzar gasos, produir fluorescència...

DESCOBRIMENT I CIENTÍFICS IMPORTANTS
Radioactivitat natural
Henry Becquerel

Considerat “el pare de la radioactivitat”, la va descobrir l’any 1896.

Vaobservar que col·locant sals d'urani sobre una placa fotogràfica en una zona fosca, l'esmentada placa s'ennegria. Les sals d'urani emetien una radiació capaç de travessar papers negres i altressubstàncies opaques a la llum ordinària.

A aquesta propietat la va anomenar radioactivitat.

Marie Curie

Va continuar amb l’estudi de la radioactivitat, i va deduir que aquesta era una propietat atòmica,ja que la intensitat de la radiació emesa era proporcional a la quantitat d’urani.

A més, va trobar altres substàncies radioactives: el torio, el poloni i el radi.

Ernest Rutherford

L’any 1911, vademostrar que les radiacions emeses per les sals d’urani podien ionitzar l’aire i produir la descarrega de cossos carregats elèctricament.
Radioactivitat artificial
Aquest tipus de radioactivitat vaser descoberta per Jean Frédéric Joliot-Curie i Iréne Joliot-Curie. Van observar que la substàncies bombardejades emetien radiacions després de retirar el cos radioactiu emissor de les partícules debombardeig.

CLASSIFICACIÓ DE LA RADIOACTIVITAT

Radioactivitat natural

És la radioactivitat que es presenta a la natura a causa de les cadenes d'elements radioactius naturals i d'origen noantropogènic. Està present constantment en el medi ambient (sòl, masses d'aigua i aire) i en l'aire la seva concentració oscil·la segons els moviments de les masses d'aire, la pressió atmosfèrica, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • radioactivitat
  • LA RADIOACTIVITAT
  • Radioactivitat
  • Radioactivitat
  • Radioactivitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS