Radiofrecuencia

Páginas: 11 (2731 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2012
Índex



← Introducció

Introducció



Durant tota la vida una persona està sempre envoltada de radiofreqüència però no sap bé el que és i quines utilitats pot tenir i que podem obtenir i fer, totes aquestes coses han mogut el nostre interès científic per informar-nos i saber-ne una mica més sobre el tema. Més que res perquè molta gent no té idea del que es realment, i per explicarla radiofreqüència construirem una radio Galena més ben dit un receptor de ràdio que fa servir un cristall semiconductor de sulfur de plom, també anomenat galena per captar els senyals de ràdio en AM a la banda d'ona mitjana o ona curta.

Construint aquesta radio podrem explicar el fenomen de la radiofreqüència que principalment s'utilitza en el món de la comunicació per no dir que es la basede totes les radiocomunicacions. Aquest tema va ser un dels més innovadors del segle XIX encara que no tenien gaire informació d'aquest tema abans d'aquesta innovació, els primers en parlar de la radiofreqüència o espectre de radio freqüencial van ser Heinrich Rudolf i James Clerk Maxwell (la radiofreqüència també confirma els principis de Maxwell).

En conclusió en resum descriuremexperimentalment el fenomen de la radiofreqüència mitjançant una de les primeres ràdios inventada per l'any 1900.







Radiofreqüència:



• Que és?

És la porció de l'espectre electromagnètic en el qual es poden generar ones electromagnètiques aplicant corrent altern a una antena. La Radiofreqüència es localitza en l'espectre de la radiació electromagnètica menys energètica, entre 1 GHz iels 30 KHz i la seva longitud d'ona està entre 1 m i 10 km d'amplitud.
A partir d'1 GHz les bandes entren dins de l'espectre de les Microones.

Per sobre de 300 GHz l'absorció de la radiació electromagnètica per l'atmosfera terrestre és tan alta que l'atmosfera es torna opaca a ella, fins que, en els denominats rangs de freqüència infrarojos i òptics, torna de nou a ser transparent.
Laradiofreqüència es pot dividir en les següents bandes de l'espectre en funció de la seva freqüència: Ultra-alta, molt alta,Ona Curta, Ona Mitja, Onda Llarga i Molt Baixa Freqüència.



Per ampliar aquest apqrtat pots explicar què és una ona, la seva freqüencia, l'amplitud..... Què és l'espectre electromagnètic, el camp magnètic, el camp elèctric......





Millor a l'apartat d'aplicacions• Radiocomunicacions:

Historia de la radiocomunicació:

Dir historia de la radiocomunicació també es dir la historia de la radio ja que son les primeres ones electromagentiques que es van començar a estudiar i entendre i apartir d'aquesta neiexen els altres tipus de radiocomunicació.



Historia Radio:

La ràdio és la transmissió de veu mitjançant un senyal electromagnèticcorresponent a una determinada longitud d'ona, les ones electromagnètiques de longitud d'ona similar també poden utilitzar-se per altres usos que es denominen radiofreqüència, dit d'una altra manera la ràdio és una branca de la radiofreqüència .

Una radio és un mitjà de comunicació en el qual s'envien senyals d'àudio a traves d'ones de radi.

És difícil donar la seva invenció només a una persona jaque han estat 3 els seus primers creadors però no ho haurien pogut fer sense el descobriment de altres dos enginyers i científics.

Que vol dir això? No cal fer un subapartat

Vol dir que Aleksandr Stepánovich Popov a Sant Peterserburg (Rússia), Nikola Tesla a Missouri (Estats Units) i Guillermo Marconi al Regne Unit van inventar la radio o almenys el concepte gairebé al mateix temps, peròningú ho hauria pogut fer sense els recents descobriments de les teories electromagnètiquesde Maxwell es pot ampliar al primer apartat i la confirmació d'aquesta per Heinreich Hertz i demostrar que les ones electromagnètiques es propaguen a una velocitat semblant a la de la llum i que té les mateixes característiques semblants al de la llum. Però la primera patent de la radio la té Marconi però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • radiofrecuencia
  • radiofrecuencia
  • RADIOFRECUENCIA
  • RADIOFRECUENCIA
  • Radiofrecuencias
  • Radiofrecuencia
  • Radiofrecuencia
  • Radiofrecuencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS