Ramon Llul

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
1) Les principals obres que va escriure en Ramon Llull van ser:

El llibre Blanquerna que tracta de la vida medieval de manera realista, està dividit en cinc llibres, el protagonista provad'arribar a Déu a través d'un viatge vital que, a desgrat d'ell mateix, el durà a ser frare, abat, bisbe i Papa. Finalment esdevindrà ermità.
Llibre d'Amic e Amat (part del Blanquerna). Text al·legòric imístic que desenvolupa la relació entre l'Amic, l'home que contempla, i l'Amat, la part espiritual i transcendent. Tots dos s'uneixen mitjançant l'amor.
Llibre de contemplació en Déu.
Arbre de filosofiad'amor
Llibre de les bèsties (part del Fèlix), que critica els costums humans a través d'una faula.
Llibre dels mil proverbis
Fèlix, o Llibre de les meravelles. Fèlix, que representa l'ésser humà,viatja per tot el món per admirar la creació divina.
Ars magna 'Gran art', que ensenya un llenguatge formal basat en la combinatòria per poder parlar de tot allò rellevant en filosofia tot superantla barrera de les llengües.
Ars brevis 'Art breu', una versió abreujada de l'Ars magna.
Els temes que tracta son L'amor, les lluites cavalleresca i sobre deu.

2) Tirant lo blanc és elprotagonista, un cavaller que defensa el seu honor. Però en el terreny amorós és bastant tímid i vulnerable, i sovint li porta conseqüències a la seva pròpia vida. Un altre dels personatges de la historia ésCarmesina és una dona d'una gran bellesa amb un sol objectiu, conservar la seva virginitat.
La relació que te amb el protagonista és que en Tirant es va enamorar completament d'ella.
L'intim amic d'enTirant i el seu propi cosí és en Diafebus company d'armes que està casat amb Estefania, que és també intima amiga d'en Tirant lo blanc.
L'emperador és l'amo de l'Imperi de Constantinoble, que mor depena per Tirant i Carmesina. També hi és el personatge de Plaerdemavida és amiga de la princesa Carmesina, és qui ajuda a Tirant en les arts de seducció, per atreure a Carmesina. La viuda reposada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon Llul
  • Ramon llul
  • Ramón Llul
  • Questionario Ramon Llul
  • Apunts Llibre De Les Bèsties De Ramon Llul
  • comentari de text ramon llul d'esperança
  • ramon
  • Ramona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS