Ramon LLul

Páginas: 3 (716 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
Ramon Llull neix a Palma de Mallorca el 1232. La vida de l'escriptor ha pogut ser determinada gràcies a tres fonts: alguns documents d'arxiu exhumats per la investigació, referències fetes pelmateix autor a les seves obres, i un relat que Llull va fer als seus deixebles sobre els principals esdeveniments de la seva existència, que es conserva en llatí i en una traducció catalana una micaposterior, relat al qual ell dóna nom de Vida coetània."

Ramon Llull mor el 1316 amb 84 anys. La seva família pertany a la noblesa catalana que acompanya el rei Jaume I en la conquesta de l'illa deMallorca. Però cap al 1263 té lloc un canvi considerable en la seva vida; arran d'una sèrie d'experiències místiques abandona la seva posició social i oblida els afers familiars, per a dedicar-se a un únicobjectiu: la conversió dels infidels (musulmans, jueus i gentils) a la verdadera fe cristiana. A aquest objectiu hi dedicarà la seva vida i la seva obra.

Després d'aplicar-se durant nou anys al'estudi de la llengua i cultures llatina i àrab, Ramon Llull té una revelació: l'Ars o Art lul·liana, un sistema filosòfic que permetria demostrar, a través de l'argumentació filosòfica racional, laveritat del cristianisme als infidels.Amb una manera didàctica i més entenedora el seu propòsit. En aquest sentit escriu en català, i també en llatí i àrab –es creu que a través de correctors–, prop de250 obres atribuïbles, entre elles sermons, cartes, proverbis, manuals didàctics, poesia, autobiografia, narrativa i tractats científics, filosòfics i morals.

A nivell literari es pot afirmar queRamon Llull és el primer i un dels principals contribuïdors a la formació de la llengua catalana literària. Les seves solucions sintàctiques i lèxiques, i la seva prosa elegant i equilibrada suposen unainnovació molt gran i són un exemple insòlit de desenvolupament d'una llengua sense tradició literària prèvia. És el primer escriptor europeu d'obres filosòfiques i cultes en llengua vulgar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon Llul
  • Ramon Llul
  • Ramon llul
  • Ramón Llul
  • Questionario Ramon Llul
  • Apunts Llibre De Les Bèsties De Ramon Llul
  • comentari de text ramon llul d'esperança
  • ramon

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS