Ramon Llull (Català)

Páginas: 8 (1987 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015

Ramon llull





Nom: Aleem Nasir
Curs: 4-A
Any: 2013-14
Professora: Núria
Tutora: Bel Fiter

Índex
1. Vida, ordenada cronològicament.
2. Obra
2.1 Finalitat
2.2 Etapes
2.3 Característiques
3. Blanquerna
3.1 Història
3.2 Argument
3.3 Estructura
4. El llibre de les meravelles
4.1 El llibre de les bèsties
4.2 Més exemples de les seves obres
5. CloendaVa néixer a la Palma, que es la capital de Mallorca quan el Jaume I acabava de conquistar els territoris balears. Va néixer entre 1232-1233, no sa sap exactament quan. Ramon Llull era fill de Ramon Amat Llull i Isabel d'Erill membres de una important família a Barcelona. Als primers 30 anys en la cort de Jaume I això va fer que la seva família es fossi rica.
Com que era tan intel·ligent, elvan convertir en preceptor de Jaume I d’Aragó. Durant els seus anys en la cort, Llull es va dedicar a la vida mundana, tenia luxes i moltes donzelles. En aquesta època Ramon només crea cançons d’amor aptes per ser cantades pels trobadors (pertant era com un joglar).
En el 1257 Llull es va casar amb la Blanca Picany, amb qui va tindre dos fills; Domènec i Magdalena.
En el 1263, (als 30 anys) teuna revalació que de Jesús que se li apareix unes cinc vegades. Això va produir en la seva vida un canvi radical que el va portar a deixar la seva família, els seus béns, i en definitiva tota la seva vida per retirar-nou anys a un monestir per estudiar ciències, filosofia, llatí, àrab... Ramon Llull es va plantejar així tres objectius: convertir els infidels al cristianisme, escriure llibres per adifondre aquest ideal i fundar escoles per ensenyar les llengües dels infidels als altres missioners.
En 1274 va escriure el seu Llibre de Contemplació i Art abreujada d'atrobar veritat, dues de les seves obres més transcendents i representatives. Aquest any es mor l'esclau que li ha ensenyat l'àrab.
En el 1275 Llull és cridat a Montpeller pel príncep Jaume i dona les seves obres per analisarper un expert franciscà (un catòlic), que les aprova.
Amb els diners guanyats de les obres va crear el monestir de Miramar en Mallorca en el 1276.
El 1283 a Montpeller Llull escriu la novel·la Blaquerna.
El 1287 fa la seva primera visita a la cort papal; no hi aconsegueix res a causa de la mort recent d’Honori IV.
En 1288 va rebre el títol de doctor (magister) a la Universitat de París.RamonLlull va seguir amb les seves tasques de convertir gent viatjant per la costa sud de la Mediterrània, al nord de àfrica, etc. La proposta de Llull sobre nous col·legis per ensenyar als missioners l'hebreu, l'àrab i llengües orientals va ser acceptada aquesta vegada, però van rebutjar la seva proposta de fer una nova croada.
El 1292 Ramon Llull (que ja té 60 anys) dedica al papa Nicolau IV la sevaprimera obra sobre la croada (campanyes militars de caràcter religiós).
El 1293 pateix una Crisi psicològica a Gènova seguida pel primer viatge al Nord d'Africa (a Tunis).
El 1295 fa una estada a Roma. Escriu el Desconhort i comença l'Arbre de ciència (que acaba el primer d'abril de l'any següent).
Entre el 1297-1299 fa la segona estada a París, on dedica als reis de França l'Arbre de filosofiad'amor. Extra: També hi escriu la Declaratio per modum dialogi edita contra aliquorum philosophorum opiniones, el Tractat d'astronomia i el Liber de geometria nova. També fa el llibre de les maravelles el 1288.
En el 1299 passa els darrers mesos de l'any a Barcelona.
Entre el 1300-1301 té primera estada llarga a Mallorca després de molts anys. Escriu el Cant de Ramon.
Entre el 1301-1302 viatgea Xipre, Armènia Menor (costa del golf d'Iskenderun) i potser Jerusalem. Escriu la Rhetorica nova.
Entre el 1303-1305 fa estades a Gènova i a Montpeller. Possible tercer viatge a París.
El 1305 a Montpeller escriu el Liber de ascensu et descensu intellectus i la seva obra política més important, el Liber de fine. A Barcelona durant l'estiu rep dues subvencions (ajudes econòmiques) del rei....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS