Ramon llull. el llibre de les bèsties

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2011
Ramon Llull

La seva vida
Va neixer a Mallorca l’any .Va ser una persona molt polifacètica. Una sèrie de visions de Cris van fer que la vida de Ramon Llull canviés. Una nova vida guiada per : -Laconversió d’infidels. -La creació de llibres per difondre l’ideal cristià. - La creació d’escoles per poder ensenyar llengües orientals.

Va viatjar per tota la Mediterrània i part d’Europa. Quanretornava d’un viatge, la nau on viatja va naufragar i Ramon Llull va aconseguir sortir-ne viu amb 74 anys. Es creu que la mort de Llull va ser entre el 1315 i el 1316 a Tunis.

Actitud intel.lectualde Ramon Llull:
Llull sempre va escriure el que pensava, el seu pensament lul.lià el va reflectir en l’obra l’Art General. L’evolució del pensament de Llull es pot dividir en 4 etapes diferents: 1.L’etapa prèvia a la creació de l’Art General. 2. Va escriure les gran obres literàries, durant aquesta època va ser quan Llull va escriure el llibre de les meravelles o també anomenat Fèlix, que inclouel Llibre de les bèsties. 3. Etapa que durà entre el 1290 i el 1308. 4. Etapa posterior al Art General, escriu moltes obres i es concentra en la lògica i la filosofia.

Concepte de literatura:
Llullpensava que les paraules eren dotades d’una bellesa intrínseca, creia que aquesta bellesa de les paraules depèn del seu significat, que la bellesa aniria del que es material a l’ espiritual perarribar a la bellesa absoluta. En les seves obres observem un gran didactisme.

Obres:
Prosa filosòfica:
     L’art abreujada d’atrobar la veritat Llibre del gentil e los tres savis. L’arbre dela sciència. Rethorica nova. Liber de ascensu et descensu intellectus

Didàctica i religiosa:    Mística:    Llibre de contemplació en Déu. Llibre d’amic e Amat. L’arbre de filosofia d’amor.Llibre de l’ordre de cavalleria, dedicat a la formació del cavaller cristià. Doctrina pueril, tracta sobre l’educació infantil. Llibre de Santa Maria

Poesia:    Cant de Ramon. Lo Desconhort Lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon Llull
  • Resum De L’argument Del Llibre De Les Bèsties De Ramon Llull
  • El Llibre De Les Besties.
  • Llibre de les Besties
  • Ramon llull
  • El llibre de les bèsties
  • El llibre de les besties
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS