Ramon llull

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2011
1.
-Viu entre el 1232 i el 1316.

-Neix a Palma de Mallorca, i no se sap exactament on va morir, es creu que va ser en el viatge de tornada des d'Àfrica cap a casa seva, a l'illa de Mallorca.-Ramón Llull va construir el Monestir de Miramar a Mallorca per formar missioners per cristianitzar els àrabs ensenyant-los àrab, tècniques missioneres, mètodes per desautoritzar la filosofia islàmica,etc. Li interessava molt convertir els musulmans i jueus en cristians, va viatjar per tota Europa, Xipre, Terra Santa, Àsia Menor i Magrib.
Durant els viatges va escriure grans obres, destinades aassenyalar els errors dels filòsofs i teòlegs d'altres religions.
L'any 1286 va rebre el títol de professor universitari de la Universitat de París, va ser rebut pel Papa i va seguir viatjant perinfondre la seva doctrina.
Va introduir una gran innovació en incloure el pensament moral cavalleresc en la filosofia i la teologia del seu temps.
Al 1295 va ingressar a l'ordre franciscà.
El mésactiu dels tractadistes d'aquest corrent de reformes és Ramon Llull que va escriure fins a tres obres importants i diverses cartes i peticions al llarg de trenta anys: és el projecte "Rex bellator":-Quomodo Terra Sancta recuperari potest.
-Liber de Fine.
-Liber de Acquisitione Terrae Sancta.
Ramon Llull va escriure uns 265 llibres, sense comptar les obres dels pseudo-Ramon Llull, que inclouenmatèries tan diverses com la filosofia (Ars Magna), la ciència (Arbre de ciència, Tractat d'astronomia), l'educació (Blanquerna, que inclou el Llibre d'Amic e Amat), la mística (Llibre decontemplació), la gramàtica (Retòrica nova), la cavalleria (Llibre de l'orde de cavalleria), les novel·les (Fèlix o Llibre de meravelles, que inclou el Llibre de les bèsties) o la poesia (el Cant de Ramon, elDesconhort), entre molts altres temes, que ell mateix, en un gest insòlit a l'època, traduïa a l'àrab i al llatí.
-Va fer apologia de la fe cristiana, i volia elaborar un sistema per convertir les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS