ramon llull

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 17 de junio de 2013
Ramon Llull, fill d’una família barcelonina , antiguament es deien Amat, que es va desplaçar fins a Mallorca, eran familia noble relacionada amb la cort, amb Jaume II i Jaume I el conqueridord’aquellas terres, fins als 30 anys havía set funcionari i es dedicava a escriure poesia trobadoresca. Als trenta anys va tenir un somni en el que se li va aparèixer Jesucrist 5 vegades penjat a la creu i ellho va interpretar com que havía de fer un canvi a la seva vida. Ho deixa tot i comença a viatjar per el món (poeta de déu) ha de aconseguir donar-lo a conèixer, es posa 3 objectius que són : 1-convertir els infidels, 2- escriure llibre defensa de la fe cristiana. 3. Convençer als polítics que fessin donacions de diners per poguer construir un monestir, per formar monjos i aixi donar a coneixerla fer cristiana verdadera. La seva obra l’anomena “ Art” i es basa a partir de raons necessàries que déu cristià és el de veritat. Apart d’això ramon llull és el primer autor europeu que tracta temescientífics, tecnològics en una llengua vulgar com és el català, afavoreix el català com a llengua culte.

Les cròniques, Són textos historiogràfics, que consitueixen la primera manifestació del’esperit de Catalunya en el camp literari. Desde el segle XI al XIV XV, no hi havía gairabé prosa, les cròniques cobreixen aquest temps s’escriuen entre els segles XIII i XIV. N’hi han 4 , l’origen sónels poemas èpics. Les cròniques estan escrites en cròniques i moltes d’elles a partir de documents de la cancelleria ( parlament d’ara). El català va ser una llengua estándar a Europa a partir de lacancelleria . Les cròniques són importants perquè eran d’actualitat:

1. Jaume I és la més antita , la va escriure entre 1240-1274, no s’ha conservat, només en queden copies probablament modificades,Aquesta crònica no va ser escrita per ella ja que era analfabet, els que la van redactar eran escrivants del rei, mentre ell l’anava dictant, volía que tractés del seu regnat i els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS