Ramon llull

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2011
RAMON LLULL

Ramon Llull va ser un revellant escriptor, filòsof, místic, teòlog,professor i missioner mallorquí del segle XIII.

Va nàixer a la Ciutat de Mallorca,era fill de ramon Amat Llull iIsabel d’Erill, una família barcelonina acomodada que pertanyia bé al patriciat urbà o bé a la petita noblesa catalana. La família Llull establí la seua residència a l’illa de Mallorca, passant aintegrar els nivells mes alts de la jerarquia social insular, atès que l’alta noblesa havia retornat als seus llocs d’origen,tal i com acredita l’accés de Ramon,fill,a llocs de privilegi en la primitivacort senyorial mallorquina.

La carrera palatina de Ramon es troba documentada a l’entorn de la cort que formà del futur a Jaume II de Mallorca. En els mateixos anys,en concret el 1257 es va casar ambla jove Blanca Picany,amb la que va tindre dos fills, Domènes i Magdalena.

En 1263 es produïx una ruptura en la vida de Ramon Llull,que va ser mentre ell escrivia un poema d’amor a una dama,vatenir una revelació i li va aparéixer,fins a cinc vegades, la figura de Jesucrist crucificat. S’inicia el procés de conversió de Ramon Llull i inicia dos llargs pelegrinatges: A Santa Maria de Rocamadori a Sant Jaume de Galícia.

Decideix que ha d’establir un projecte de vida basat en tres punts:

1-Treballar per la conversió dels infidels fins al punt de donar la seua vida si fos necessari.2-Escriure un llibre sobre el erros del infidels.
3- I la fundació de monestirs de missioners on s’estudia les llengües dels no creients.

Entre 1265 i el 1274,Ramon estudia àrab,llatí i la teologiacristiana i musulmana.

Ramon Llull,va viatjar molt per diversos països fent diverses pelegrinatges:

Viatge a París

La primera vegada que va estar a París va anar entre 1287 i 1289. Vaexposar els fonaments de l?art,però va sorgir un problema: que el seu sistema de pensament i el seu llenguatge era diferent al dels universitaris i no era entès.

Viatge a Roma

Llull es va dirigir a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS