Ramon Llull

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
RAMON LLULL - Biografia




Va néixer a Palma de Mallorca l’any 1232. Filòsof, teòleg, novel·lista i poeta. L’obra i personalitat de Ramon Llull són d’una magnitud tal que els estudis dedicatsa elles constitueixen tot un capítol de la lectura medieval.
Tenint en compte les escasses notícies biogràfiques que hom posseeix de molts autors medievals, gràcies a tres fonts s’ha pogut obtenirsuficient informació biogràfica de l’escriptor. Els seus objectius eren:la predicació als infidels fins arribar al martiri, escriptura d'un llibre contra els errors d'aquests infidels i creaciód'escoles-monestirs on s'ensenyés l'àrab i altres llengües orientals per a instrucció de missioners.

Té una vida llarga per l’època (84 anys). La seva família pertany a la noblesa catalana. L’any 1263abandona la seva posició social i oblida els afers familiars per dedicar-se a un objectiu: la conversió dels infidels a la fe cristiana.

Després de 9 anys d’estudi a diverses llengües, té unarevelació: l’Ars o l’Art Lul·liana, per transmetre la fe cristiana als infidels.
Més tard en va fer variants, però conscient de la dificultat de les 16 figures de la seva art, també escriu amb diversestècniques i estils per tal de transmetre d’una manera didàctica i més entenedora el seu propòsit. Va escriure també sermons, cartes, proverbis, manuals didàctics, poesia, autobiografia, narrativa i tractatscientífics, filosòfics i morals.

Compromès amb el seu projecte de conversió dels infidels, dedica molts esforços a la creació de monestirs on s’hi aprenia àrab i formació missionera.
Aconsegueix lafundació d’un sol monestir, de Miramar.
Descontent amb el resultat viatja pel nord d’Àfrica i el Pròxim Orient... i redacta una biografia que pretén justificar la seva vida als ulls del concili del’Església.

Ramon Llull mor l’any 1316 a Palma de Mallorca.
El periple vital de Ramon Llull reflecteix la seva forta personalitat, manifestada en una activitat frenètica que el va empènyer no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS