Ramon Llull

Páginas: 5 (1112 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
1. Escriu un text d'unes 200 paraules sobre Ramon Llull que reculli les opinions dels personatges que apareixen en el vídeo, els moments més decisius de la seva vida i tot allò que t'hagi cridat l'atenció durant la lectura dels materials d'estudi.
Els personatges opinen que Ramon Llull era un escriptor de pensament, desenvolupa una obra originalitat extraordinària, un curiós universal ques’interessava per tot, i que tenia una força de voluntat immensa que anava a la contra de tothom perquè no l’entenien.
M’ha sorprès que als trenta-un anys va viure una experiència trasbalsadora que conferí un gir radical a la seva vida: l'anomenada «conversió», esdevinguda arran de l'aparició cinc vegades de Crist crucificat. I que d’ençà d’aquesta experiència deixes la seva vida, que semblava plàcida itranquil•la i es dediqués a la religió en cor i ànima.
Això el va portar a aprendre un idioma com l’àrab per poder comunicar aquelles persones que parlen aquest idioma les seves creences. Va redactar les seves obres en català, occità, llatí i àrab.
La seva història em recorda a la de Jesucrist, en l’aspecte de què ho deixa tot per ser predicador de la seva fe, viatjant per moltes ciutats ipaïsos per donar a conèixer el cristianisme, i envoltat de cures per inculcar el seu esperit missioner i la seva capacitat per comunicar i transmetre el cristianisme.
2. A partir del vídeo i dels materials d'estudi, redacta un text d'unes 250 paraules sobre qui són els autors de la novel•la Tirant lo Blanc, els personatges que hi apareixen, els llocs on passa l'acció i quins temes hi apareixen.L’autor de la novel.la és Joanot Martorell va néixer a Ghandia (Valencia) a començaments del segle XV. Pertany a una petita noblesa valenciana en un ambient aristocràtic, lligada a la cort ducal de Gandia i, sobretot, a la cort reial de Martí l'Humà. Es parent d'Ausiàs March.
Els personatges més importants de l'obra són el protagonista Tirant, la princesa Carmesina, l'Emperador, l'Emperadriu,Plaerdemavida, la Viuda Reposada, Hipòlit i Diafebus.
La novel•la pot ser dividida en cinc parts, que corresponen als llocs geogràfics respectius en què es desenvolupen, i a totes apareix una doble línia argumental (amor/guerra), unida però per una única trama.
• 1ª part: Tirant a Anglaterra (capítol 1-27).
En aquesta primera part, Tirant es passa 29 capítols parlant amb l'ermità.
• 2ª part: Tirant aSicília i a l'illa de rodes (capítol 98-114).
Quan Tirant amb els seus companys arriben a Nantes s'assabenten -per un missatger- que el Soldà del Caire, amb l'ajuda d' uns genovesos, havien armat un estol i volien apoderar-se de Rodes.
Arribats a Sicília, s'estan alguns dies a la cort. Felip i la infanta del regne, Ricomana (princesa de Sicília) , s'enamoren. Tirant mira de propiciar el casamentperò Ricomana no confia molt en Felip, encara que, amb l'ajuda de Tirant semblarà un home bo i cuidadós. Al final partiren cap a Rodes i aconseguiren guanyar els enemics. Tirant acompanyat de Felip aixecà el setge.
Ricomana decideix esposar-se amb Felip quan torna a Sicília.
• 3ª part: Tirant a Constantinoble (capítol 115-296).
Aquesta part, es podria dir que és la més llarga pel que fa altema amorós. En aquesta tercera part, Tirant s'enamora de Carmesina -filla de l'emperador-. Descobrim a un Tirant ben diferenciat de les altres parts, pel que fa al seu comportament. Es mostra romàntic, vergonyós, tímid... no té res a veure amb el seu perfil de cavaller.
Al tema militar, l'emperador Bizanci li demana ajut per tal de lluitar contra el Gran Turc.
• 4ª part: Tirant al nord d'Àfrica(capítol 297-407).
Tirant és recollit pel Cabdill dels Cabdills -important noble del regne Tremissèn i l'envia al seu castell. Allà, el fill, el tracta com a captiu i el carrega de cadenes. Mentrestant, el rei Escariano, ataca el regne i posa setge al rei. El cabdill, fugint de la batalla, arriba al castell del seu fill. Aquest treu de la presó a Tirant i li demana ajuda, convençut de que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS