ramon llull

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
L2AC1_T Activitats sobre Ramon Llull i Tirant lo Blanc

Redacta un text (250 paraules) en què:
1.Expliquis aquesta experiència trasbalsadora i les decisions que va fer prendre a Ramon Llull.2.Parlis de la relació d'aquestes decisions amb les obres de l'autor.
3.Reflexionis sobre el valor d'aquest treball i el sentit que una experiència com aquesta podria tenir en el món actual.Ramon Llull als trenta-un anys va viure una experiència trasbalsadora anomenada , esdevinguda arran de l'aparició de cinc vegades de Crist crucificat.
A partir d'aquesta experiència va iniciar unanova vida per al convers, el qual abandonarà la familia, la posició social i les riqueses pero dedicar-se al servei a Déu.
Mancat d'una formació adient per a la tasca que s'havia imposat, comença l'any1265 un període d'aprenentatge autodidacta a l'illa de Mallorca, que inclou l'estudi de la llengua aràbiga, i que culminarà nou anys després, el 1274, amb l'escriptura del primer gran monument de laliteratura catalana: el vast Llibre de contemplació en Déu (1273-1274).

A la primera obra anomenada , abasta els darrers anys d'aprenentatge abans de la il·luminació de Randa (és a dir, entre1271 aproximadament i 1274) i a ella pertanyen un tractat de lògica en vers ( la Lògica d'Algatzel, 1271-1272), i el Llibre de contemplació en Déu (1273-1274), la primera gran obra de Llull.
A partirde 1290, i fins l'any 1308, data en la qual Llull abandonarà definitivament la reescriptura de la seva Art, assistim a una reducció dràstica dels conceptes bàsics del mètode i a un canvi important enel seu funcionament.
 Llull deixà de banda l'Art i se centrà en l'escriptura d'opuscles sobre qüestions concretes de filosofia, de teologia i de lògica: és la coneguda com «etapa postart».

El seutreball va tener un paper fonamental en la creació de la llengua catalana, amb l'adopció de solucions lèxiques que avui es troben plenament integrades en el sistema i que provenen de la necessitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS