ramon llull

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013

Ramon Llull, durant la seva primera etapa, escrivia obres trobadoresques, de temàtica amorosa, i en forma de poesia. Després, als trenta anys, va tenir la visió de Jesús crucificat, fet que va ferque la seva manera de pensar canviés rotundament. Les seves obres que abans es definien com l’art de trobar es van convertir en obres exclusivament religioses, en les quals s’intentava convèncer elsinfidels i la seva forma de pensar va canviar, les seves obres estaven relacionades amb la religió, i tenien com a objectiu convertir infidels. A més, aquestes estaven escrites en forma de prosa, pertal que la seva didàctica fos apresa de cor.

Llull en les seves obres, demostrava les raons de fe ja que havien de demostrar la superioritat del cristianisme i facilitar així la conversió delspracticants d’altres religions. Per tant, Llull tenia un únic objectiu: infondre la religió cristiana, convertir infidels.
La poesia de Ramon Llull es troba molt influenciada per la vida que va tenir. Enels seus escrits autobiogràfics, es veu reflectit l’aspecte de que tingé una vida matrimonial irregular, en els quals s’acusa a ell mateix de passions desordenades, mundanitat i luxúria, concepte enel qual incloïa també la composició de poemes amorosos en la tradició de la poesia trobadoresca.

Obres principals
Llibre de contemplació en Déu.
Llibre d'Amic e Amat
Arbre de filosofia d'amorLlibre de les bèsties
Llibre dels mil proverbis
Llibre de les meravelles.
Blanquerna
Ars magna
Ars brevis
Poesia
Lo desconhort
Cant de Ramon
Lo concili


2) En la novel.la Tirantlo Blanc hi apareixen diversos personatges. En primer lloc, Guillem de Varoic, l'ermità que viu a l'ermita, un antic cavaller que va voler alliberar-se de tot el món cavalleresc. Aquest ensenyarà aTirant a comportar-se com un bon cavaller. També
la princesa Carmesina del imperi Grec, una jove que va coneixer, i es va enamorar només veure-la i un temps més tard li va jurar amor etern. Una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS