Ramon Llull

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Objectiu PROSELITISTA: convertir els infidels, escriure llibres per difondre la fe cristiana i crear escoles per a formar els missioners.
SINTAXI: combina elements cultes amb elements populars.LÈXIC: riquíssim, 7000 paraules.
Llatinismes: benefici, audàcia…
Mots usats només per ell: amabundós, virtuabundós malificatiu, segunderioritat, eternós…
Noms propis: Montpeller, Babilònia,Mallorques…
Occitanismes: maire, paucs…
NARRATIVA:
Llibre d’Evast e Blanquerna: Evast representa el marit, Aloma la muller i Blanquerna el paper de religiós, bisbe, papa i ermità. I el llibre explica elviatge de la seva vida, el seu viatge interior, des del seu naixement fins la vellesa.
Llibre de Meravelles o Fèlix: Fèlix, un jove pelegrí que recorre el món aprenent el que li ensenyen elsermitans i filòsofs que troba pel camí i meravellant-se del que veu. Un personatge és Blanquerna com a ermità.
Dins del llibre es troba el Llibre de les bèsties que és una faula on els animals tenensentiments com les persones, d’aquesta manera Ramon Llull ensenya a la gent analfabeta a entendre la política social.
OBRA DIDÀCTICA:
Filosòfica i religiosa:
Art: Sistema filosòfic escrit amb lafinalitat de convertir als musulmans. Incloïa il·lustracions i exemples, per resumir els coneixements humans a un nombre de principis en què el lector pogués trobar resposta a tots els seus dubtes.
Llibrede contemplació: dividit en 365 capítols perquè se’n llegeixi un cada dia, mostra la destresa de Llull creen al·legories que tenen un rendiment pedagògic molt elevat.


Llibre del Gentil e lostres savis: recull inquietuds d’un home preocupat per saber què hi ha després de la mort, amb el propòsit de descobrir la veritat i demana a un cristià, a un musulmà i a un jueu que mantinguin unaconversa sobre quina de les tres religions és la millor.
Política i social:
Llibre de l’ordre de cavalleria: pretenia formar als cavallers cristians dins els paràmetres de la societat medieval,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS