Ramona

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2013
ELS SINDICATS DE L’EDAT CONTEMPORÀNEA !!

Karl Marx:
Karl Heinrich Marx va ser un filòsof, economista polític , sociòleg i revolucionari alemany. Les seves idees vancomençar a experimentar una gran influència en el moviment obrer poc després de la seva mort. A aquesta influència se li va afegir l’ímpetu de la victòria del bolxevisme a la Revolució d'Octubre Russa.
Vanéixer a Trèverisen una família jueva acomodada. Va abandonar els estudis de dret, que havia començat a Bonn, i va cursar estudis de filosofia, especialment la del món clàssic, a Berlín. El 1841 es vadoctorar a la universitat de Jena amb una tesi sobre la filosofia de la natura d'Epicur. El seu pare va morir el 1838. Va començar la seva activitat filosòfica amb una crítica a les tesis sobrel’alienació religiosa de Feuerbach. El 1843 viatja a París on funda la revista Els annals Francoalemanys.
El 1844, influenciat pel filòsof alemany Hegel, va passar a formar part de la denominada EsquerraHegeliana i, dels Joves Hegelians on coneix el seu company Friedrich Engels amb qui estableix una bona amistat i una estreta coŀlaboració inteŀlectual i política. L'any 1845 és expulsat de París i se’n vaa viure a Bèlgica.
El 28 de setembre de 1864 es funda a Londres l’ AIT (Associació Internacional de Treballadors) -Primera Internacional- de la qual Marx esdevé principal impulsor.

Fins al finalde la seva vida va seguir amb la tasca inteŀlectual i la seva activitat política i organitzativa del moviment obrer.


Adam Smith :
Adam Smith va ser un economista i filòsof escocès. La seva obraInvestigació en la Naturalesa i Causes de la Riquesa de les Nacions fou el primer intent rigorós d'estudiar el desenvolupament històric de la indústria i el comerç a Europa , ajudà a la creació del'economia com a disciplina acadèmica i proporcionà un marc teòric al capitalisme. Smith és considerat sovint el pare de l'economia moderna.
A l'edat de 15 anys, Smith entrà a la Universitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramona
  • la ramona
  • ramon
  • Ramon
  • Ramon
  • ramon
  • Ramones
  • ramona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS