Rap en valencià

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2010
El moviment cultural hip hop va nàixer a principis de la dècada dels setanta entre les comunitats afroamericanes i lanitoamericanes del sud del barri del Bronx, a Nova York. La concepció clàssica delhip hop és l'existència de quatre elements: el Mcing o rapping, el Djing o turntablism, el Breakdancing o Bboying i el Graffiti.

Una vegada detallada la filosofia del hip hop, anem a centar-nos enel RAP, música sorgida de dos dels elements, abans mencionats, el Mcing i el Djing. El rap,
consisteix en rimar lletres sota un ritme de quatre per quatre, anomenat “beat”. El MC o Mestre deCeremonies, rapeja mentre el DJ solta els ritmes sampletjats acompanyats de ratllades que fà el propi DJ als vinils (scratch). Es solen sampletjar estils com el funk, el soul, el R&B i el dub, entred'altres.

Entre els primers Mcs i grups de rap què marcaren el rumb del gènere s'hi troben
KRS-One, Grandmaster Flash, Run DMC, Beastie Boys o Afrika Bambaataa.
Dins l'escena del rap en catalàdestaquen notoriament noms com els d'At Versaris
a Catalunya i Rapsodes al País Valencià.

Ara, conegam un poc més d'aquests grups de l'escena hip hop en la nostra llengua.

At Versaris és un delsgrups més consolidats de l'escena, i els pioners en fer rap en català i aconseguir difusió i reconeixement, arreu del món, ja què a principis del 2010 van fer una xicoteta gira pels Estats Units. Lesseues lletres toquen una gran varietat de temàtiques, però sense oblidar la seua militància anticapitalista. Actualment, tenen editats dos LP, “Va amb nosaltres” al 2007 i “A cada passa” al 2009. En migdels dos Lps van editar al 2008 una mixtape en benefici dels conductors de la TMB, que estaven de vaga, amb el nom: “La vida són dos dies... ...cedir-la o guanyar-la”, clara reindivicació delstreballadors en vaga. Amb el LP “A cada passa” guanyaren el premi, mitjançant votació popular, a millor disc del 2009 dins la seua modalitat per part de la revista Enderrock.

Rapsodes és una jove...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencià
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia
  • Valencià
  • Valencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS