Rasputin

Páginas: 5 (1088 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
_______________________________________________________________

BIOGRAFÍA DE GRIGORI RASPUTÍN

Grigori Yefímovich Rasputín, fill d’Efim Vikin i Anna Parshukova, (22 de enero de 1869 – 29 de diciembre de 1916), va nèixer a Pokrovskoie (Imperi rus), i va ser un místic rus amb una gran influència en els últims dies de la Dinastia Romanov. Encara que tradicionalment en espanyol és més conegutcom Rasputín, la pronunciació en rus és Raspútin. També va ser conegut com «el Monjo Boig».
Ell pretenia donar una aparença semblant a la de Jesucrist i tenia fama de sanador mitjançant la oració, raó per la qual i gràcies a una amiga de la tsarina anomenada; Anna Výrubova, el 1905 va ser cridat al palau dels tsars per tallar una hemorràgia del seu únic fill Alexis Nikolaevich de Rússia, quepatia hemofília. El tsarevitx efectivament va millorar, (Alguns investigadors sostenen que va ser mitjançant hipnosi) i la família Romanov, especialment la tsarina Alexandra, va caure sota la seva influència d'aquest.





Primers anys de vida
Rasputín va néixer i es va criar a la Sibèria Occidental, a Pokróvskoye. Està a uns 300 km a l'est dels Urals.
Rasputín va ser singular ja de moltjovenet. Li resultava molt difícil concentrar-se i no sabia relacionar-se amb altres nens. Més o menys als 14 anys, fart de suportar que altres nens li cridessin "escanyolit", un dia es va regirar i va apallissar a uns companys seus. Encara que es va penedir d'allò, ja que no era violent, es va fer més sociable des de llavors, i era capaç d'anar al mercat de Tiumen a vendre el sègol del seu pare.Va començar a beure i el van detenir juntament amb altres pel robatori d'uns cavalls. Finalment l'assemblea rural el va absoldre,tot i que els seus complices van ser comdemnats.
Quan tenia al voltant de 18 anys va marxar a meditar al monestir de Verjoturye, encara que també és possible que fos enviat allà com a pena per robar, no està del tot clar. La seva experiència durant els 3 mesos escassosque va romandre al recinte claustral, juntament amb una visió de la Verge que va presenciar a la volta del monestir, el van portar a convertir-se en un místic. Va ingressar poc després en una secta cristiana condemnada per l'Església Ortodoxa Russa coneguda com khlysty, que significa, els flagelats.
Els khlysty creien que per arribar a la fe veritable feia falta el dolor. En les reunions d'aquestasecta les festes i orgies eren constants i Raspútin es va convertir en un integrant dels més fidels. L'ingrés en aquesta congregació va marcar al profeta siberià de per vida, i explica la notòria vida sexual que va tenir en anys posteriors i que va acabar ennegrint la seva reputació d'home sant.
Després d'abandonar la secta va conèixer a un il · luminat anomenat Makari, el qual va exercir unaenorme influència sobre Rasputín.
El 2 de gener de l'any 1889 (segons el calendari ortodox) es va casar amb Praskovia Fiódorovna Dubróvina amb qui va tenir tres fills: Dmitri, Maria i Varvara. Entre d’altres fills, fruit de relación extramatrimonials. El 1901, va marxar de la seva regió natal i es va fer pelegrí. Va estar dos anys viatjant per terres eslaves, Grècia i Terra Santa. El 1903 torna denou a Rússia. Deambula pels carrers de Sant Petersburg sent considerat com un adiví popular i va començar a albergar l'objectiu de relacionar-se amb la família reial.
Personalitat de Rasputín
Rasputín de jove tenia la vida d'un camperol, fins que va patir un gran canvi. Era un home molt alt, de personalitat aclaparadora, d'aspecte una mica obscur i violent. i tenia un gran carisma. Era un homemolt intel.lectual, que va saber aprofitar molt bé els seus dots. Se l’havia vist varies vegades borratxo i en companyia de prostitutes o bé dones de l’aristocràcia russa. Una de les seves teories era que: «S'han de cometre els pecats més atroços, perquè Déu sentirà un major grat en perdonar als grans pecadors».


- Rasputín amb el seu sèquit de seguidores.
Influència en la monarquia russa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • rasputín
  • Rasputin
  • Rasputin
  • Rasputín
  • Rasputin
  • RASPUTIN
  • Rasputin
  • Rasputin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS