Ray bradbury fahrenheit 451

Páginas: 10 (2300 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2010
Fahrenheit 451

La novel·la comença presentant-nos en Montag, el protagonista de la història. És un bomber d’una ciutat dels Estats Units. Els bombers, dins de la societat de la novel·la es dediquen a provocar els focs cremant les cases de la gent que posseeix llibres, enlloc d’apagar-los tal com els coneixem, i això és el que fa Montag en el moment de la presentació. Aquest es dirigia cap acasa desprès d’haver-ne incendiat una, quan a la cantonada del seu carrer es troba amb la Clarisse McClellan una jove a punt de complir els disset anys que viu a casa seva amb els seus pares i el seu oncle. Comencen a parlar i la jove es sorprèn molt quan ell li diu quina és la seva professió, ja que segons ella no sembla un home dolent com els altres bombers. Montag al principi es queda una micasorprès amb la jove ja que no és com la resta dels joves. La noia que és molt curiosa i s’ho pregunta tot, li explica que li agrada molt passejar i observar tot tipus de coses. Abans d'acomiadar-se la jove li pregunta si ell és feliç.
El bomber arriba a casa seva, habitatge que comparteix amb la seva dona Mildred, i va donant voltes a la pregunta que la jove li ha fet just abans d'acomiadar-se.Tot és a les fosques i no veu res. Arriba a la habitació i es troba un pot de pastilles vuit i la seva dona estirada al llit. Ràpidament truca a urgències perquè vinguin a guarir-la. Al cap d’una estona arriben dos homes amb dos maquines estranyes i van corrents cap a l’habitació on es troba la dona mig morta. Primer una maquina li extreu tota la sang i una altre li diposita dins del cos tot desang nova, en acabat marxen. Montag es queda molt sorprès de la rapidesa de l’acció i sobretot de que no hagi aparegut cap metge oficial. A l’endemà al mati Mildred no recorda res del que havia succeït i el seu marit li explica que havien tingut una petita festa amb uns amics.
Montag al vespre es dirigeix cap a la feina( el seu torn és el nocturn ) quan de nou es torna a trobar la seva veïnaClarisse. Aquest li pregunta que com és que no està a classe i la noia li respon que fa temps que no hi va, que no creu que la trobin a faltar ja que ella és molt diferent de tots els joves de la ciutat. La jove, li explica a Montag varies coses que aquest no sabia i que aquesta ha après de la mà del seu oncle, com per exemple, que fa anys les cases tenien jardí i un porxo al davant on la gentacostumava a ajuntar-se per xerrar o descansar, o que anteriorment els bombers enlloc de provocar focs els extingien. S'acomiaden i l’home es dirigeix cap al seu lloc de treball molt pensatiu. Allà es troba amb el capità Beatty i els seus companys de feina i es passen l’estona fent partides de cartes.
La vida de Montag era igual dia rere dia, però els últims dies tenien la particularitat que no haviacoincidit amb la seva veïna Clarisse McClellan, persona amb la qual s’entenia i amb qui li agradava conversar durant una estona. Un dia al treball, mentre estaven jugant una partida de cartes, sona la alarma que els avisa que han d’anar a cremar una altre casa. Quan arriben a la casa i entren, es troben a una dona que es nega a marxar i deixar que li cremin la casa i els llibres que aquestacontenia. Els bombers li diuen de totes les maneres possibles que abandoni el seu habitatge, però aquesta si nega en rotund. Desprès d’haver mullat tots els llibres amb querosè i quan li tornaven a demanar a la dona que marxés, aquesta es va treure un llumí que tenia amagat. Els bombers van començar a recular fins que la dona va encendre el llumí i van marxar fora ràpidament. Montag sense que cap delsseus companys se n’adones s’havia guardat un exemplar d’un llibre a l’uniforme. Tots els bombers semblaven impassibles, com si el que acabava de passar no importes, tots menys el Montag que no parava de donar-hi voltes.
En arribar a casa aquest té una conversa amb la seva dona i acaba descobrint que la seva veïna Clarisse havia mort atropellada per un cotxe i que la seva família havia marxat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RAY BRADBURY FAHRENHEIT 451
  • Resumen Fahrenheit 451 de Ray Bradbury
  • Fahrenheit 451 Es Del Autor Ray Bradbury
  • Resumen de Fahrenheit 451 Ray Bradbury
  • Ensayo sobre fahrenheit 451 de ray bradbury
  • Opinión personal sobre Fahrenheit 451 de Ray Bradbury
  • Ensayo sobre fahrenheit 451 de ray bradbury
  • Opinión del libro Fahrenheit 451- Ray Bradbury

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS