Re: Hola, Buenas.

Páginas: 6 (1320 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
Bonaventura Carles Aribau i Farriols 
Va ser un escriptor, economista, polític, taquígraf i funcionari català. Era fill d'un comerciant.
1- Bonaventura Carles Aribau i Farriols (1798-1862) va escriure aquest poema a Madrid per a felicitar al banquer Gaspar de Remisa (1784-1847). Va ser publicada l´any 1833 en el diari “El Vapor”.
És un cant d´enyorança de Catalunya i d´exaltació de la llengua.Va ser considerat com l´iniciador del Romanticisme català i del fenòmen de “La Renaixença”

La pàtria
2- “La pàtria” s’ha convertit en el símbol d’arrencada de la Renaixença, per ser el primer poema culte publicat segons els nous gustos romàntics. El poema se centra en l’evocació de la pàtria i agafa com a eix vertebrador l’enyor. Enyorança que només és pot guarir mitjançant la llengua.
3-La llengua llemosina o el llemosí, citat tantes vegades, és el nom de la llengua catalana. Pels autors de la Renaixença , eren termes equivalents, tot i que avui sabem que el llemosí és el dialecte occità de Llemotges, i que no té res a veure amb el català. En tot cas, la confusió prové de l'època dels trobadors: els autors de la Renaixença creien que la llengua dels trobadors medievals era catalàantic (llemosí).
4- El tema general del poema és l'enyor de la pàtria i de la llengua, com a representant de la pàtria. L'estructura del tema, pel que fa a cada octava, és la següent:
5-Conté molts elements propis del Romanticisme: la lira abandonada (aquest instrument musical és símbol de la poesia des dels Psalms de la Bíblia ), la identificació del paisatge amb la problemàtica personal, elfat o destí perseguidor, l'enyor de la pàtria perduda (que ja apareix en Schiller i Novalis). En tot cas, és de destacar el concepte de pàtria d'Aribau, que no es correspon amb Espanya sinó amb Catalunya.

MODERNISME (1880-1911). Tot partint de les composicions de Joan Maragall:
Joan Maragall i Gorina (Barcelona, 10 d'octubre de 1860 – 20 de desembre de 1911) va ser un poeta i escriptor català,figura cabdal dins la poesia modernista del canvi de segle XIX al XX.[1] La seva obra manuscrita es conserva a l'Arxiu Joan Maragall de Barcelona.
Membre de la intel·lectualitat culta de la Barcelona de la Renaixença, de la qual havia heretat el floralismei el retoricisme, va fer una defensa de l'espontaneïtat i de la recerca de la simplicitat i arribà a desenvolupar la seva "teoria de la paraulaviva", que va crear escola.
La Vaca Cega
Joan Maragall recull una temàtica molt amplia i variada en els seus poemes, recull tots els temes més representatius de la poesia: la natura, l’amor i la llegenda. Tot i que el tema més important i més representatiu del poema de la vaca cega és la natura. Aquest tema és un dels més utilitzats per Joan Maragall.
En aquest poema l’autor ens vol transmetrela bellesa i la natura a través d’un ésser vivent, la vaca. Joan Maragall, ens mostra els sentiments, les vivències i les emocions humanes que viu a través del poema i el seu protagonista.
D’aquest poema de Joan Maragall, podem observar l’ús de la natura pels modernistes com un escenari ple d’adversitats. A més, trobem un ésser que ha estat agredit per l’home de la massa, que un cop més és unindividu pervers, frustrat i mediocre.
La vaca, mancada de visió, viu dins d’un món totalment egoista i individualista; es veu marginada per la resta. D’aquí se n’extreu el possible sentiment de solitud del poeta davant d’un món, on és incomprès per la societat. També s’esmenta que es mou només pels seus instints, és a dir que es guia per l’essència de les coses i no per la seva aparença; tal compodem veure en la incessant recerca dels modernistes per aquests ideals. A més, la necessitat d’apropar-se a l’altra dimensió, més enllà del món material, queda reflectida quan la vaca, després de beure, aixeca al cel el cap. Semblantment a com llegim en el poema ‘Cant de Novembre’, quan s’esmenta dues vegades un alcem dirigint-se a aquesta dimensió. Finalment, cal dir que tot i la desgràcia,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • re bueno
  • Re: Hola
  • Re: Hola
  • Hola re Hola
  • bueno hola
  • HOLA BUENO
  • Hola buenas
  • Hola Buenas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS